160 º
till dess att de är nästan färdiga. Sedan 190º så att de får en mörk krispig yta. (Har man ingen fritös använd en tjockbottnad kastrull och termometer).
naturligtvisvarvi ju tvungna och prova om det som skrivs är sant, är det så himla gott. Undertiden som vi julpyntade så fixade vår Crockpot middagen som gick lite åt Tex-Mex hållet ikväll, man kan nästan säga att vi käkat en mexikansk variant av kalops
Dettavar helt makalöst gott och vi blev helt lyriska här hemma. salt, vitpeppar, oregano (för att jag är ett oreganofreak), ett halvt kryddmått cayennepeppar och lite soja
Nu är det nog dags att ta ut det jag har i ugnen. Nu har jag kommit fram till en slutsats. Blanda olja, citronsaft, vitlök, rosmarin, svartpeppar och salt
Nu ska de bara räcka fram till påsk också. Vi får väl se hur det blir med det. Häromdagen visade de påskgodis, vilket jag vanligtvis inte går igång på sådär ofta
Stek på medelvärme någon minut. Varför inte duka upp en frukostbuffé till helgen, där dessa får utgöra en del, tillsammas med gott bröd, några sorters pålägg, ägg, juice…ställ fram några favoriter och njut ev en lång, härlig helgfrukost
Smält matfett, salt, honung och kryddor i en kastrull på låg värme. Försök generellt att hålla degen du arbetar med så kall som möjligt, om den blir för varm kan den bli lite klibbig att hantera
Den här bullen är inte så söt och eftersom jag använt ett kakaosmör och stora bitar av vitchoklad så blir det inte att det rinner ut någon choklad som riskerar att bli bränd
Tillsätt övriga ingredienser o vispa några minuter med elvispen. Man får sedan låta dem svalna o försiktigt lyfta över i en burk eller varför inte direkt på kakfatet - de blir lätt naggade i kanten då de är väldigt porösa
Skåpen gapar i stort sett tomma och affärer finns det inte många i närheten (jo en liten rar fjällhandel men den är inte öppen på söndagar) så det blev till att improvisera och tänka nytt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.