Häromdagen gjorde jag ett besök på Kåseberga Gårdslam för att köpa färskt lamm direkt från gården. Jag har bestämt mig för att ta reda på mer om mina råvaror och träffa dem och deras producenter för att lära mig så mycket jag kan
I måndags ville laga något som skötte sig själv eftersom jag hade en del ärenden att uträtta under dagen och kände på mig att det skulle blir tight om tid för matlagning
Dillkött, en riktig klassiker i den svenska husmanskosten. Fantastisk god köttgryta som kan göras på antingen kalv eller lamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé på middagsbordet
Det är i mitt tycke något av det bästa man kan lägga på grillen. Till råga på allt detta, minns jag att sidfläsket hade ett kilopris som var så lågt att det nästan var fånigt
Dillköttpå kalvryggkalvkött, t ex kalvryggmoröttercharlottenlöken stor knippa dilltimjanhela pepparkornsaltsmörmjölättikasockergräddeSkär bort senor och fett från köttet och stycka upp i kuber, ett par cm i storlek
Dillkött har under hela min uppväxt varit en av mina absoluta favoriträtter och även nu när jag är vuxen och har egna barn, så tycker jag att det är lika gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.