Kotletter, bräserade i oxbuljong och lök, serverade med gräddsås och tillbehör Jag vill inte bjuda på små flisor i munnen vid middagen så då anpassar jag receptet därefter istället med kraftigare buljong och mer kryddor Kryddburken.se
Rullader på lövbiff med krämig färskost. Serveras med klyftpotatis, bacon och en gräddig dragonsåsabiteofbitting.se
Schnitzel med mos Ingredienser Portioner. 4 Mos 900 g potatis 2 dl mjölk Schnitzel ca 550 g tunnskivad kotlett 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl vetemjöl 2 ägg 1 1/2 dl ströbröd 2 msk smör eller olja Grönsaker 1 gurka 1/2 ask ärtskott (à 100 g) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5 www.ica.se
Osso bucco med potatismosVispa genast samman potatisen med mjölk, smör och parmesan. 2 kvistar timjan. Mjöla kalvläggen och fräs i olja och smör i en kastrull nigab.se
Dillkött med sås på klassiskt vis Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggula och grädde. dillkvistar. Lägg köttet i en kastrull med vatten så det täcker Matklubben.nu
lussebullar på klassiskt vis Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Tryck ev ner russin och pensla med uppvispat ägg. Låt svalna på galler under bakduk mat.såklart. Lina Abrahamsson
Klassiskt dillkött på lamm Fräs smör och mjöl i gryta och börja spä med lite kokspad i början och vispa, så du inte får klumpar Recept och reflektioner kring mat
Recept: klassiska Moules Marinère på mitt vis (med eller utan potatis) Inte så klassiskt men det blir jättegott och matigare. Värm en stor kastrull på mellanvärme. Trodde faktiskt inte att jag bloggat om det tidigare, men det hade jag visst, men Raymond Blanc’s version Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
Dillkött på mitt vis Gör rent grytan och koka upp köttet i nytt vatten (tänk på att det ska finnas plats for grönsakerna också) www.koket.se
Ärtsoppa på klassiskt vis Soppan kan behöva lite extra vatten, beroende på hur mycket ärtorna sugit åt sig och hur hårt man kokar www.koket.se
Ärtsoppa på klassiskt vis 5 dl gula ärtor 1,5 l vatten, till blötläggning 1,5 l vatten, till kokning 400 g rimmat fläsk 1 gul lök 1 morot 1 tsk torkad timjan 1 tsk mejram 4 hela nejlikor 4 msk skånsk senap 5 pepparkorn www.koket.se
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.