Frisk citron- och limegravad fisk till förrätt. 12 små cocktailglas ca. Marinering 4 - 5 timmar. Färsk fisk fryses först några dygn för “säkerhets skull”
Peruansk nationalrätt gjort på svensk aborre med asiatiska smaker, snacka om crossover. Jag har gjort många varianter på den här rätten och den här blev nog en av de godaste
Ceviche är en sydamerikansk förrätt som jag älskar. Fräsch, syrlig och lite het. När vi var i Chile fick vi lära oss att det finns vissa oklarheter från vilket land denna rätt kommer ursprungligen men det spelar inte så stor roll, för det är gott hursom
Hacka och kärna ur tomat och mango fint. Hacka även krabbsticks, chili och vitlök fint. Skala räkorna och blanda allting i en bunke, pressa limen över alltihop och rör om
Det finns få smakkombinationer som kan matcha en syrlig ceviche med just sötpotatis. Den är magisk. När jag först hörde talas om den närmast obligatoriska kombinationen, var jag inte särskilt imponerad
Ingredienser Portioner. 4-6 400 g fryst tinad torskfilé 1 tomat 1/2 gurka 1 grön chili 1 silverlök 2 dl hackad koriander 2 1/2 dl färskpressad limejuice 1/2 tsk salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Sitter på tåget på väg hem och kollar igenom lite bilder från dagarna som varit. Jag brukar vara flitig på att fota men märker att det har slarvats lite med det, antagligen för att det fanns massa riktiga fotagrafer och kameror runt omkring så det går nog att gräva fram mer bilder sen
Tisdag idag och påskhelgen är över. Vi är dock lediga i dag också, jag och barnen, sambon jobbar. Vi har haft en riktigt härlig helg, god mat och riktigt härligt vårväder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.