Man kan ha kött i och servera den med bröd, ris eller som en sidorätt. Fasolja/fasolia är en böngryta som serveras i många delar av världen och tillagas på olika vis
Saken är den att jag har så SJUUUUUUKT fullt upp med en massa olika spännande projekt just nu – men att majoriteten av dem handlar om vad som kommer att dyka upp på bloggen om ett tag, inte just nu
Eftersom min frys var fullproppad med värmländska kantareller så bestämde jag mig för att ta tjuren vid hornen och veva ihop min första risotto någonsin
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Servera i burritobrödmed gestost gräddfil avocado. spiskummin och röktpaprika, sambal och buljong, hacka tomat och stek med – och tillsätt tillslut på sköljda svarta bönor
Att baka medsvarta bönor låter minst sagt lite klurigt men det väckte absolut vår nyfikenhet. Lägg bönorna i matberedaren med kniven monterad och mixa slätt
Ibland blir det kikärtor i stället för bönor, ibland tar jag olika slags buljongpulver i stället för buljongtärningar, någon gång har jag pytsat i en burk skalade tomater
För att sedan få två delar i samma storlek så tryckte jag ut hälften i en form, med bakplåtspapper under så att jag kunde lyfta upp det sedan, sedan så la jag nytt bakplåtspapper och tryckte ut andra halvan
Med tanke på att vissa i familjen inte gillar att äta fika för ofta får jag hejda mitt bakande och när vi väl fikar tillsammans blir det istället att vi köper något gott
Det kan man nästan förstå, för finns det något godare än en riktigt kladdig och chokladmättad skapelse, som man sedan kan njuta av tillsammans med färska bär, glass, grädde av olika slag, eller något annat som man tycker om
Den mörka färgen får brödet av de mosade svarta bönorna som också gör brödet så saftigt. Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
Finriv potatisen och mixa bönorna tillsammans med grädden. Känn med provsticka för säkerhets skull. Äggen köper jag av en kompis, och de är värpta av glada höns som sprätter omkring och pickar mask och andra mumsigheter i grönskan
Servera med hallon och ev kokosgrädde. Låt svalna och förvara i kylen. 1 dl kokosolja1 dl kakaosmör2-5 msk stevia200 g viviani choklad 92%2 msk kakaoSmält smör, choklad och olja över vattenbad och blanda i resten
Råsirapen är helt ljuvlig, mörk, tjock, aromatisk ochmed smak av lite bränd kola. Om du vill kan du marinera dem i rom eller likör, som jag gjorde med den kladdkaka jag tävlade med i Kladdkake SM för några år sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.