I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen
I söndags var det ju mors dag och det firades med en riktig god och nyttig efterrätt. Glutenfri. Jag gjorde en helt vegansk moccamousse cheesecake som innehåller varken vitt mjöl, socker eller ägg
Att få till riktigt bra falafel själv är imponerande för de flesta och en riktigt delikatess. Eftersom att falafel tillagad på rätt sätt är fritterad, som inte är det allra mest hälsosamma tillagningssättet, så är det något man kan äta lite då och då
Mixa banan och russin. Tillsätt övriga ingredienser förutom chokladen och mixa samman, det behöver inte bli helt slätt utan är bara gott om det är lite bitar kvar
Vegansk sockerfri banan & jordnötssmör glass. Skiva bananen till skivor och lägg in i frysen minst 1-2 timmar. Ta fram bananen och lägg i en matberedare tillsammans med 2 matskedar jordnötssmör och mixa tills en glass liknande smet
Blanda alla torra ingredienser förutom bakpulver och vänd ner i mixern, förutom bakpulver. För jag insåg att Oatly bara gör som alla andra & det är ju inte så att ekologiskt är = vegan, så varför skulle jag bli upprörd då
Det kan man nästan förstå, för finns det något godare än en riktigt kladdig och chokladmättad skapelse, som man sedan kan njuta av tillsammans med färska bär, glass, grädde av olika slag, eller något annat som man tycker om
De är glutenfria, mjölkfria, äggfria och utan raffinerat socker. Igår skulle jag ju möta upp en vän för en promenad i skogen med lite fika och kvalitetstid
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.