Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37º. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt olja, salt, linfrö, sirap och mjöl, och arbeta ihop till en smidig deg
De här bullarna är en hemmagjord variant av butikernas bake-off bullar. Man tar fram ogräddade bullar ur frysen och kan på ett enkelt sätt servera nybakat till t ex frukost
enklafrukostbullar. Dessa super goda frukostbullar måste jag tipsa om en gång till. 6 lagom stora frukostbullar 5,5 dl vetemjöl1 msk bakpulver1/4 tsk salt2 msk sirap 2,5 dl vatten - Sett ugnen på 200 grader- Blanda mjölet + bakpulvre + salt - tillsätt sirapen (ljus) och vatten - baka ut 6 st runda bullar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper, in i ugnen (mitten) ca 10-12 minuter
Jag kan inte riktigt bestämma mig vilken slags cheesecake jag tycker om mest, frusen cheesecake, ”vanlig” cheesecake som bakas eller cheesecake som får stelna i kylskåp (så kallad ”no bake”)
Lika enkelt som bake-off bullar men så mycket godare. Finns det något härligare än att vakna en lördagsmorgon av lukten av nybakat bullar och nybryggt kaffe
I sommar på trädgårdscafeet fick vi en hel del frågor efter sockerfritt. Det fick mig att lägga pannan i veck och fundera på vad i all världen man bakar som är gott utan socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.