100 g smör. 1100 g vit choklad. 12 ägg. 12 dl socker. 12 tsk vaniljsocker. 12 1/2 dl vetemjöl. 1ev. skal från en limeBlanda ägg, vaniljsocker och socker
Jag får nog skylla på värmen. Jag är helt klart inne i en syrlig bakperiod. I vanliga fall är jag en ivrig chokladbagare men det har det blivit sparsamt med de senaste tiden
Smält smöret i en kastrull och vispa i kakao. Låt svalna. Vispa ihop ägg och socker i en skål. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i äggsmeten tillsammans med smör- och kakaoblandningen
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
En ljuvlig paj med extra allt. Pajen har jag gjort på en cookie botten istället för pajdeg. Fyllningen består av salt kola, chokladtryffel och Italiensk maräng
Lägg på bakplåtspapper så att det täcker över hela pajformen och häll i bönor. Bönorna används för att hålla pajskalet stadigare på plats under första gräddningstiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.