Börja med garneringen genom att blanda gul färg med vatten och blanda med kokosflingor och rör om tills flingorna är gula. Låt torka utbrett på en bricka eller plåt.
Riv mandelmassan och blanda den med smör, muscovadorörsocker och salt. Rör i äggen, ett i sänder. Blanda båda mjölsorterna, bakpulvret och vaniljsockret och rör sedan in i smeten. Häll upp i formar. Grädda mitt i ugnen i knappt 200 °C i cirka 25 minuter. Låt svalna på galler.
Blanda samman osten och florsockret och färga detta gult. Bred krämen uppe på muffinsen. Doppa dem därefter i kokosflingorna. Sätt godisbitar som ögon och näbb på muffinsen.
Efter sockerchocken igår så körde vi en enklare variant idag. Gjorde vaniljmuffins enligt recept från Mjuka kakor utan ägg och mjölk som jag färgade lite gula
120 g smör, rumsvarmt115 g strösocker2 ägg, lätt uppvispade1 tsk bakpulver25 g kakao 175 g florsocker90 g smör, rumsvarmt1 msk mjölk 2-3 droppar vaniljessens85 g vetemjölsmå dragerade chokladägg 1
Muffins till en påskbrunch. Muffinsen är chokladmuffins med bitar av mörk choklad i gjorda enligt grundreceptet på chokladmuffins, frostingen är fudge frosting och blommorna är gjorda i sugarpaste
Kaffet avnjutes i solgasset på verandan med ljuvliga påskmuffins. Påskmuffins120 g smör, rumsvarmt 115 g strösocker 2 ägg, lätt uppvispade 85 g vetemjöl 1 tsk bakpulver 25 g kakao 90 g smör, rumsvarmt 175 g florsocker 1 msk mjölk 2-3 droppar vaniljessens små dragerade chokladägg 1
GLAD PÅSK önskar Ingela & Kjetil, Marcus & Nettan. Som ett litet tips till fika i påsken kommer här en idé du kan använda till vilket som helst bakverk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.