Sätt ugnen på 150grader
Skär fläskfilén i bitar
Stek till fin färg,
Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort.
Ha ner i en form.
Salt & peppra samt krydda efter smak.
Ha på grädde & på med osten & in i ugnen till osten fått färg.
Servera med bulgur till
4 port 600 g fläskfilé (går även med kycklingfilé) 3 tomater 1 pkt bacon, klippt 1 stor brk champinjoner 5 dl grädde 3 msk sötstark senap 1 vitlöksklyfta kalvfond riven ost Bryn bacon och låt rinna av på papper. Skär fläskfilén i 2. 600 g fläskfilé. 1 pkt bacon
Lägg några på gratängen och servera resten till. 600 g fläskfilé. 1600 g fläskfilé salt och peppar 150 g champinjoner 2 msk smör 2 dl färdig bearnaisesås 2 dl mjölk Potatismos
Skär kycklingen i mindre bitar och smörstek dem klara med salt & peppar. Tänkte ni skulle få recept på den suuupergoda kycklinggratängen vi åt för ett tag sen, receptet hittade jag hos Jennys Matblogg
Mamma Scan rullar oftast mina köttbullar men jag tror banne mej att det ska bli ändring på det. Hade köttfärs upptinad som jag var tvungen att göra nåt av och köttfärssås ville ingen ha så jag tänkte att varför inte förnya sej och rulla lite egna köttbullar
Vi åt vitkålsgratäng till fläskfilén. Ofta använder man grädde eller créme fraîche när man gör gratänger eller grytor så detta utan grädde kändes riktigt fräscht o gott
Det är en oerhört smarrig dubbelmarinerad fläskfilé med finfina tillbehör, perfekt att bjuda på när man vill ha maten förberedd i god tid och slippa stå vid spisen just innan det är dags att hugga in
Idag kör vi sjukstuga här – inte för ett barn utan för TRE. Filip är än så länge bara lite snuvig, men de två stora har ordentliga förkylningar toppat med feber… Puh
Putsa fläskfilén från senor, fett och hinnor. Knaperstek baconbitarna. -) Dessutom hittade jag inte min stora gratängform när jag väl behövde den så jag gjorde gratängen i två mindre formar istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.