600-800 g
viltkött bogstek, bringa, ytterlår Eventuellt kan du byta ut ca 120 g mot av köttet nöttalg, dvs fettet från nöt (kan beställas I köttdisken)
1 salt
& peppar
14 st
hamburgerbröd
14 msk
cream cheese (typ philadelphia)
14 skivor
gruyereost
1
sallad
13 st
rödlökar i skivor
11 del
vitvinsvinäger god
12 delar
socker
13 delar
vattenSkala, halvera och skiva löken tunt. Lägg i en skål. Koka upp lagen i och häll den varm över rödlöken. Låt svalna och ställ i kylen fram till servering.
1 Mal
köttet grovt, tillsammans med talgen. Forma fyra biffar. Stek baconskivorna knapriga. Forma färsen löst till hamburgare utan att arbeta färsen för mycket. Krydda runt om med salt och peppar. Stek 2-3 minuter på varje sida så att hamburgarna är lätt rosa inuti. Lägg på osten på slutet så att den smälter en aning. Stek brödet och bred på cream cheese. Lägg på salladsblad, färsbiff och inlagd rödlök.
1- Det
bästa resultatet får du om du fryser in hela bitar av viltet, och mal det innan tillagningen. - Mal köttet grovt! - Håll så nära fryspunkten som möjligt både när du maler färsen, dvs runt noll grader. - Tänk på att inte bearbeta färsen för mycket efter malningen: Då har hamburgarna en tendens att bli sega. Forma färsen försiktigt efter malningen. - Blanda inte salt och peppar i färsen. Forma biffar och salta och peppra på ytan innan stekningen. - Eftersom viltkött har en kraftig smak, välj gärna en smakrik ost, typ Västerbotten, Gruyere eller en lagrad cheddarost.
Inlagd rödkål ochrödlökmed köttfärslimpa. Bara att slänga i tillsammans medrödlökenoch lite persilja så har man ett bra tillbehör till många olika rätter
Toppa till exempel dina tacos med krispig inlagd rödkål ochrödlök, mums. Börja med att göra en sats ett-två-tre lag och tillsätta rödkål ochrödlök så har du ett bra tillbehör till många olika rätter
Häll med hjälp av en pastaslev över innehållet till en glasburk. Kärna ur och strimla paprikorna, skiva rödlökoch vitlöksklyftor tunt, kärna ur och skiva chilin tunt
Sista av allt dyker den inlagdarödlöken upp som en liten joker med sin härliga syrlighet. Den lilla chilihettan från brödet blandas skönt med den gräddstekta svampen som i sin tur fungerar utmärkt med osten och den milda viltsmaken på älgfärsen
Serverat med grönsaker, guacamole ochinlagdrödlök. Den här gången körde jag i en ugnsform med folie som lock, och hackade löken grövre så det gick att sila bort från såsen
Blanda allt med en hand och jämna till ytan. Börja med att skiva gurkorna tunt i en stor skål. Hacka dillen samt persiljan och klipp lökstjälkarna i smala ringar
Provade det till fläskytterfilé i gräddsås och rättikagratäng igår, gott till det med. Min tanke var att göra enklast möjlig med bara rödlök, tills jag såg några recept smaksatta med ingefära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.