Vilthamburgare med inlagd rödlök och gruyereost
recept.viltmat.nu
recept.viltmat.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600-800 g viltkött bogstek, bringa, ytterlår Eventuellt kan du byta ut ca 120 g mot av köttet nöttalg, dvs fettet från nöt (kan beställas I köttdisken)
  • 1 salt & peppar
  • 14 st hamburgerbröd
  • 14 msk cream cheese (typ philadelphia)
  • 14 skivor gruyereost
  • 1 sallad
  • 13 st rödlökar i skivor
  • 11 del vitvinsvinäger god
  • 12 delar socker
  • 13 delar vattenSkala, halvera och skiva löken tunt. Lägg i en skål. Koka upp lagen i och häll den varm över rödlöken. Låt svalna och ställ i kylen fram till servering.
  • 1 Mal köttet grovt, tillsammans med talgen. Forma fyra biffar. Stek baconskivorna knapriga. Forma färsen löst till hamburgare utan att arbeta färsen för mycket. Krydda runt om med salt och peppar. Stek 2-3 minuter på varje sida så att hamburgarna är lätt rosa inuti. Lägg på osten på slutet så att den smälter en aning. Stek brödet och bred på cream cheese. Lägg på salladsblad, färsbiff och inlagd rödlök.
  • 1- Det bästa resultatet får du om du fryser in hela bitar av viltet, och mal det innan tillagningen. - Mal köttet grovt! - Håll så nära fryspunkten som möjligt både när du maler färsen, dvs runt noll grader. - Tänk på att inte bearbeta färsen för mycket efter malningen: Då har hamburgarna en tendens att bli sega. Forma färsen försiktigt efter malningen. - Blanda inte salt och peppar i färsen. Forma biffar och salta och peppra på ytan innan stekningen. - Eftersom viltkött har en kraftig smak, välj gärna en smakrik ost, typ Västerbotten, Gruyere eller en lagrad cheddarost.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.