Blanda samman alla ingredienserna och forma till biffar i lagom storlek.
Stek biffarna i rikligt med smör och olja, eller grilla dom på grillen.
Pepparrotssås
1½ dl
crème fraiche
2 msk
majonnäs
3 msk
riven pepparrot
1 tsk
vitvinsvinäger
Rör samman alla ingredienser och låt det stå kallt ca 30 minuter innan servering.
Lingonchutney
½ rödlök,
finhackad
½ äpple,
grovhackat
½ dl
lönnsirap eller mörk sirap
1 tsk
salt
1 krm
anchochilipulver
1 krm
vitlökspulver
1 krm
malen ingefära
125 g
lingon
Fräs lök och äpple i olja så de mjuknar.
Tillsätt övriga ingredienser och rör samman, låt puttra under lock ca 15 minuter Ta bort locket och låt det puttra ytterligare ca 5 minuter så att det tjocknar.
Vispa crème fraiche hårt. Hacka tomaterna. Blanda i allt och rör om. Krydda får man göra efter egen smak. 2014-08-02 Man behöver inte vispa den , den blir bra ändå 2 dl crème fraiche
Tidigare i våras var jag på en tjejmiddag och fick smaka på en sån vansinnigt god röra med soltorkade tomater som har blivit en riktig favorit här hemma
Om ni brukar köpa färdiga, frysta hamburgare som min familj, så vill jag påpeka att det inte är jämförbart med att göra egna på nötkött – som ger den goda smak man vill åt
Idag åt vi entrecôte (min helg) och ugnsgrönsaker. Till det gjorde jag en god röra av 2 dl avrunnen naturell yoghurt, 2 ,5 dl ajvar relish, 2 msk majonnäs, salt och peppar
Det är inte första gången som vi tar oss an denna rätten för att sätta vår egen prägel på den, tidigare har vi provat med indisk inspirerad tacomiddag och även utmanat med kotletter
Kika in på Hälsans kök facebooksida och se om burgaren finns med bland mina tre favoriter. Nu ska jag sammanfatta våran vegetariska vecka vi har gjort här hemma i samarbete med Hälsans köks utmaning
Vildaburgaremed ostkräm och råstekt potatis. Lasagnen som var tänkt till varmrätt ersattes medburgare då min vän på stans konditori frestade med nybakade hamburgare i världsklass - som han sa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.