Vegan & glutenfri baguette. Hej på er. Här kommer brödet jag serverade till min soppa igår. Ursprungs receptet innehåller äggvita men jag böt ut det mot no egg och det gick hur bra som helst
25 g jäst – jag utesluter själv jäst men du kan välja att jäsa degen om du vill. 20 g (2 msk – strukna mått) fiberhusk eller finax psyllium (finmalet pulver). 25 g jäst – jag utesluter själv jäst men du kan välja att jäsa degen om du vill. 20 g (2 msk – strukna mått) fiberhusk eller finax psyllium (finmalet pulver)
De naturligt glutenfria frallorna har alla härliga bra egenskaper man vill ha i ett fullkornsbröd som man äter till vardags – högt näringsinnehåll, fiberrikt, lätt att baka, segt och saftigt och fullt av smak
Min man har precis lämnat hemmet för att spela i Stockholm ikväll, så jag har förberett min middag redan nu – ” färsk ” pasta är ju ingenting en glutenintolerant vegan ofta springer på – så man får helt enkelt ta saken i egna händer
Hummus, chili och kvällens middag – burgare. Glutenfritt givetvis, med det här hamburgerbrödet med viss modifikation – spraya med lite rapsolja på ytan, hade inga sesamfrön hemma och hade durramjöl istället för havremjöl
De här naturligt glutenfria frallorna blev riktigt bra. Naturligt glutenfria frallor med durramjöl. Det går snabbare med 35-37°C vatten – ca 60 minuter
Jag och mamma gjorde scones i helgen men då hade jag både havregryn och filmjölk i. Havregryn är det inte alla som tål och därför bytte jag ut det till boveteflingor och ersatte filmjölken med iMat till dagens scones
31 Januari 2016. Bröd,. Glutenfritt. Glutenfritt,. Teffmjöl. Glutenfritt bröd på teffmjöl. God söndag, vacker. Men visst är det underbart att vakna upp til en dag med sol som skiner
Så, postningarna här är lite färre – tentaplugget och skolarbetena lite flera. Så – jag tänker att jag kanske kan köpa mig lite förlåtelse och skicka ut supermycket tack – genom det här supergoda receptet på väldigt kladdig och god – nästan kolig – kladdkaka
Underbart goda fullkornsfrallor med naturligt glutenfria ingredienser och utan extra stärkelse. Jag har äntligen skapat och lagt ut recept på min egen naturligt glutenfria mjölmix med fullkornsmjöler och extra fibrer
Hej på er. Hoppas ni haft en bra helg hittills. Själv var jag i Linköping igår och var med på en fitnessworkshop, arrangerad av bla Helene Ahlson och Petra Kardell, och Add Ice cream vad en av sponsorerna
Dock måste man komma ihåg att glutenfria degar jäser inte lika mycket som degar på gluten-mjöl, och de ska vara kletigare än "vanlig" bröddeg annars blir brödet torrt och tråkigt när det är gräddat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.