Varma äpplen i stekpanna och kanelglass
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • äpplen - gärna av en syrlig sort
  • 1 smör
  • 1 socker
  • 1 vispgrädde
  • 1 salt
  • 1 vaniljglass av god kvalitet
  • 1 malen kanel1. Skär äpplen i klyftor eller stora bitar. Karamellisera sockret i en stekpanna och tillsätt sedan äpple. 2. Sväng runt hastigt och tillsätt sedan smör och vispgrädde.3. Koka samman tills du får en tjock och fin kolasås. Smaka av med en nypa salt. 4. Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass.Kanelglass1. Vispa glassen i en kall bunke tillsammans med kanelen tills den får konsistensen av mjukglass.2. Servera direkt eller ställ in i frysen ca 15 minuter om den skulle bli lite för lös.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.