Speciellt grillade men det går lika bra med marinerade ochugnsbakade. Revbenssjäll. Love it. Sådana middagar som mer eller mindre sköter sig själva uppskattas här hemma, då det är jag som alltid fixar allt
Ugnsbakat sidfläsk. I onsdags var det vårruset efter att jag hade jobbat hela dagen och haft möte. Igår var det min födelsedag så efter jobbet monterade jag ihop ett bord och stolar och sedan kom mina föräldrar över på lite smörgåstårta
Gör så här Sätt ugnen på 125 grader Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65° innertemperatur, ca 30 min Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar Koka dem mjuka i lättsaltat vatten Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal Smaka av med salt och peppar Dela champinjonerna i mindre bitar Skala och hacka löken Stek svamp och lök i smör i en stekpanna Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min Servera kycklingen med rotfrukter och sås 125 grader Salta
Det bästa med att ”foodpreppa” är att dels lunchen/middagen står färdig i kylen, bara att ta med eller värma hemma direkt och så är magen mätt och belåten
Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form och krydda lite lätt med salt. Lägg basilika, persilja, vitlök, paprikapulver, chiliflakes, spiskummin, salt, peppar, olja och honung i bunken och mixa samman med en stavmixer till en slät sås
Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
rimmat sidfläsk. Finhacka vitlök och tärna tomat. Tillsätt spenat och smaka av med salt, kyl ner. Fördela fyllningen och lägg den som en sträng längs med en kant på pastan
Börja med att skära upp alla rotfrukter, vi hade. a huvudvärk och ingen ork. Så där satt jag, snarare låg planterad i sängen, hungrig som tusan men för trött för att gå och handla
Serverade med de ugnsbakade rotfrukterna (potatis, palsternacka, paprika och rödlök) och såsen som jag gjorde av köttvätskan i plastpåsen som fick ett uppkok och redning med majzenastärkelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.