1 egen
kryddblandning bestående av vitlök, lök, paprika och peppar
1
vatten
1
socker
1 ättika,
12 %
1 rödkål,
strimlad
1
chiliflakes
1 kebab
på lammkött
1 kebabbröd
på surdeg
1 gul
lök, finskivad
1 rödlök,
finskivad
1 tomat,
skivadVit kebabsåsRör om allt i en bunke någon timme innan servering och ställ sedan i kylen. Stark kebabsåsMixa ihop allt i en blender, tillsätt vatten eller olja om den behöver tunnas ut. Picklad rödkål1. Strimla rödkålen och lägg i en glasburk med lock.2. Koka ihop lagen i en liten kastrull.3. Häll lagen över rödkålen, tillsätt några nypor chiliflakes eller vrid några varv med chilikvarnen och stäng burken. Låt gärna stå över natten innan servering.MonteringFyll ett bröd med alla ingredienser och toppa med såser, picklad rödkål och grönsaker.
Det enda du behöver tänka på är att i förväg beställa hem två olika kryddblandningar från Zmaka (och nej, jag är inte sponsrad men kan inte leva utan dessa båda favoriter, som jag använder till det mesta i matväg)
När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Crème fraiche, majonnäs, honung, paprikapulver och vitlök är nästan det enda som krävs men tillsammans stämmer dom upp och harmonierar i en ljuvlig kör
Vad skulle jag då hitta på till den gravade laxen, som redan låg där och väntade på tallriken. Jag föreställer mig att den också är jättegod till varmrökt lax, laxpaté eller annan fisk
De här tvåsåserna, en varm och en kall är helt underbara till röbets och blomkålsbollar. Men de funkar också som två piffiga såsertill en rätt som du vill göra lite mer intressant eller som extra smakhöjare till en Indisk rätt
Det är de två sistnämnda ni ska få recepten på nu. Ni känner väl till det Arvidssonska mantrat, det är ingen riktigt middag utan minst 2 såser. 5 dl creme fraiche vispas länge tills den blir roligt fluffig. 5 dl creme fraiche vispas länge tills den blir roligt fluffig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.