Två såser till kebab och picklad rödkål
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • naturell yoghurt
  • 1 citron
  • 1 vitlök
  • 1 salt
  • 1 färska örter
  • 1 röd chili
  • 1 olivolja
  • 1 tomat
  • 1 persilja
  • 1 egen kryddblandning bestående av vitlök, lök, paprika och peppar
  • 1 vatten
  • 1 socker
  • 1 ättika, 12 %
  • 1 rödkål, strimlad
  • 1 chiliflakes
  • 1 kebab på lammkött
  • 1 kebabbröd på surdeg
  • 1 gul lök, finskivad
  • 1 rödlök, finskivad
  • 1 tomat, skivadVit kebabsåsRör om allt i en bunke någon timme innan servering och ställ sedan i kylen.  Stark kebabsåsMixa ihop allt i en blender, tillsätt vatten eller olja om den behöver tunnas ut.  Picklad rödkål1. Strimla rödkålen och lägg i en glasburk med lock.2. Koka ihop lagen i en liten kastrull.3. Häll lagen över rödkålen, tillsätt några nypor chiliflakes eller vrid några varv med chilikvarnen och stäng burken. Låt gärna stå över natten innan servering.MonteringFyll ett bröd med alla ingredienser och toppa med såser, picklad rödkål och grönsaker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.