Skär kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp oljorna i en stekpanna och bryn kycklingen. Tillsätt chilisås, sweet chilisås, oystersås, ingefära, riven vitlök och limesaft och limeskal
Strimla salladslöken. Hacka den nedersta 1/3 av citrongräset mycket fint. Fräs salladslök, citrongräs och färs under omrörning i en stekpanna med olja, 10 minuter
Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – Pad Thai
Ingredienser Portioner. 4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Thai fisk soppa. Söndagen var jobbbg, höll på med tusen olika saker som tog hela dagen. Brukar ju ha denna dagen som en dag att komma ikapp hemma med allt som ska göras men får göra det en annan dag, funkar också
Det är inte “riktig” Pad thai, utan mer vår variant av det hela. Pad thai. Det var dags för födelsedagskalas och vi funderade länge på vad vi skulle laga
I detta recept har jag använt en påse Santa Marias woksås Phad Thai och den är helt okej. Jag tror dock att den är borta ur deras sortiment och ersatts av Phad thai sås på flaska
Låt vårrulledegen tina under fuktig handduk. Lägg glasnudlar i varmt vatten ca 15 min. Woka färsen till den är färdigtoch lägg sen ner grönsaker och tillsätt glasnudlar
Blötlägg nudlarna i varmt vatten tills dem mjuknat, låt sedan rinna av och ställ åt sidan. I en mortel, gör en pasta på vitlök, koriander stjälkar, röda chili och limeskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.