Syrade grönsaker med smak av timjan och vitlök
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,2 l vatten
  • 11 msk salt
  • 11 blomkålshuvud
  • 12 rödlökar, skivade
  • 12 fänkål
  • 11 zucchini
  • 12 morötter
  • 11 gul paprika
  • 11 röd paprika
  • 11 knippe timjan
  • 11 vitlök
  • 18 dl vitvinsvinäger
  • 10,5 dl råsocker
  • 12 dl olivolja
  • 11,2 l vatten 1 msk salt 1 blomkålshuvud 2 rödlökar, skivade 2 fänkål 1 zucchini 2 morötter 1 gul paprika 1 röd paprika 1 knippe timjan 1 vitlök 8 dl vitvinsvinäger 0,5 dl råsocker 2 dl olivoljaKoka upp vattnet tillsammans med salt. Skala och skär ner alla grönsaker i mindre bitar, utom vitlöken som du bara krossar lätt med kniven. Tillsätt vinägern och sockret i det kokande vattnet och låt sockret lösa upp sig. Lägg alla grönsaker i en stor konserveringsburk och häll på vinägervattnet. Häll på olivoljan så att det täcker. Låt dra i minst 8-10 timmar, gärna ett dygn. Förvaras svalt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.