11,2 l
vatten 1 msk salt 1 blomkålshuvud 2 rödlökar, skivade 2 fänkål 1 zucchini 2 morötter 1 gul paprika 1 röd paprika 1 knippe timjan 1 vitlök 8 dl vitvinsvinäger 0,5 dl råsocker 2 dl olivoljaKoka upp vattnet tillsammans med salt. Skala och skär ner alla grönsaker i mindre bitar, utom vitlöken som du bara krossar lätt med kniven. Tillsätt vinägern och sockret i det kokande vattnet och låt sockret lösa upp sig. Lägg alla grönsaker i en stor konserveringsburk och häll på vinägervattnet. Häll på olivoljan så att det täcker. Låt dra i minst 8-10 timmar, gärna ett dygn. Förvaras svalt.
Stek kycklingen med kryddor ochvitlök. Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Min syster var ute och åt hos oss och vi bjöd på kycklingfilé medsmakavvitlökoch rosmarin. Bryn dem i smör i en stekpanna och krydda med salt, peppar och rosmarin
Smakaavmed salt. Vi stekte till några stora räkor och kryddade medvitlök, chili och lime. Fräs räkorna i olja och lägg i chilin, vitlökenoch pressa i limen
Vispa tills moset känns fluffigt och krydda med salt, peppar, persilja ochvitlök. Forma bullar i lagom storlek och lägg på en plåt med smör eller bakplåtspapper
Tillsätt ägget i färsen, blanda i vitlökoch rosmarin, krydda med salt och peppar. Det finns flera fina sätt att smaksätta sitt lamm på och idag föll lusten till smakvännerna citron, samt vitlökoch rosmarin från husets täppa
Smakaav vinägretten med salt och peppar. Bönorna trivs mycket bra tillsammans medavokado, tomat, rödlök och basilika i en enkel citron- ochvitlöksvinägrett
Men denna gång tänkte jag att jag skulle ha basilikasmaken i själva chicken nuggetsen direkt, så jag blandade kycklingen med pesto först, innan paneringen, och det blev ju såååå gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.