Inför nyår med en massa folk här hade jag tänkt helgrilla ett litet vildsvin i år. Med riktigt dåligt väder så blev det omplanerat till att röka det i stället, då det blev lite mer kontrollerad miljö när regnet kommer från sidan och det endast är någon plusgrad
600 gram Älg eller vildsvinstek av innanlår, ytterlår eller stor bogdel , smör till stekning. Blanda ingredienserna till såsen väl, ställ in i kylen och låt dra under tiden du tillagar köttet och svampen
Det här var min första gång som jag tillagat vildsvin. vildsvin är ett ganska magert kött och har inte det skyddande och krispiga ytan som en spädgris kan få
4 skivor lägg av ungvildsvin à 250 g. Skala morot och lök och skär i bitar. Blanda en marinad av kryddbukett (blandade färska örtkryddor), enbär, vinäger, olja och vin
Kvällen innan läggs en stelfrusen vildsvinstek i tioprocentig saltlag. Det som är jobbigt är att vi nu har 750 g tillagad vildsvinstek och jag behöver komma på vad vi ska använda det till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.