kebab-bröd. Här kommer ett recept på kebab avköttfärs som går snabbt att göra. Du blandar ihop alla ingredienserna till kebabsmeten, platta ut den på plåtar och steker köttet i ugnen
Häll av vattnet. Börja med att bryna köttfärs och hackad lök i mjölkfritt margarin. När köttfärsen är brynt tillsätter du halverade tomater, passerade tomater, hackad paprika och kryddor
Ingen av fåglarna dog förgäves - de bjöd på en söndagsupplevelse utöver det vanliga. Värt att tänka på är att de går extremt fort att steka eftersom de är så små
Men säg mig- hur många lagar rätten hemmavid. Och för övrigt är det - i princip - bannbulla på att smaka på julbaket före julafton, i likhet med övriga julrätter
Sötpotatis- och linspuré med kokosmjölk. Köttfärssås. Stavmixern är vår bästa vän när det gäller att göra barnmat, så investera i en bra, du kommer att använda den ofta
Till salladen serverade jag borolettihummus och aubergineklämmor som en spin-off på det lila temat. Mixa ihop samtliga ingredienser i en blender eller med en stavmixer
Idag vaknade jag upp av att Alexander kom hit på besök. Morgonstund, söndag - Havrekligröt (1,5 dl vatten, 3 msk havrekli, 1 krm salt) med vindruvor, osaltade cashewnötter, valnötter samt kokosflingor. 3 msk havrekli
3-4 tomater. ½-1 lime, rivet skal och saft. Låt dressingen koka upp och låt den sedan småputtra ca 10 minuter, tillsätt limesaft och smaka av så du är nöjd med alla smaker. 3-4 tomater rädisor, klyftade. ½-1 lime, rivet skal och saft. Låt dressingen koka upp och låt den sedan småputtra ca 10 minuter, tillsätt limesaft och smaka av så du är nöjd med alla smaker
Ta ut tre rundlar ur varje brödskiva. Blanda allt och smaka av med örtsalt. 6 personer6 skivor fullkornsbröd, pumpernickelAvocadomousse. 2 avokado0,5 dl citronsaft, färskpressad2 msk hackad bladpersilja1 nypa örtsalt efter smak1/2-1 dl crème fraicheGröp ur avokadon, mosa den och blanda den med citronsaft, bladpersilja, örtsalt och crème fraiche. 1 msk finhackad gräslökrivet skal av 1 lime2 hg kallrökt lax1/2 - 1 dl crème fraicheFinhacka gräslök och lax. Lägg 3 rundlar på varje tallrik och lägg en klick/boll av varje röra på varje tallrik. 2 avokado. 1 msk finhackad gräslökrivet skal av 1 lime
Tag en tjockbottnad kastrull, tillsätt köttfonden, rödvinet och svartvinbärsgelen och låt det småputtra tills endast en tredjedelav vätskan återstår, då rör du i smöret och såsen är klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.