Stekt biff med mojo verde, sockerärtor och saltkokt potatis
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 biffar utan kappa, à 150 g st
  • 12 klyftor vitlök, med skalet kvar
  • 11 kruka timjan
  • 1 olja, till stekning
  • 1 smör, till stekning
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 11 grön paprika
  • 11 grön jalapeno
  • 11 klyfta vitlök, skalad
  • 11 kruka koriander
  • 11,5 dl olivolja
  • 13 msk vitvinsvinäger
  • 1400 g små fasta potatisar med skalet kvar
  • 11 l vatten
  • 11 dl grovsalt
  • 1300 g sockerärtor
  • 12 salladslökar
  • 11 msk olivolja
  • 10,5 ask smörgåskrasse
  • 10,5 kruka koriander
  • 1 Biff4 biffar utan kappa, à 150 g st 2 klyftor vitlök, med skalet kvar 1 kruka timjan olja, till stekning smör, till stekning salt peppar
  • 1 Mojo verde1 grön paprika 1 grön jalapeno 1 klyfta vitlök, skalad 1 kruka koriander 1,5 dl olivolja 3 msk vitvinsvinäger salt
  • 1 Saltkokt potatis400 g små fasta potatisar med skalet kvar 1 l vatten 1 dl grovsalt
  • 1 Sockerärtor300 g sockerärtor 2 salladslökar 1 msk olivolja
  • 1 Garnering0,5 ask smörgåskrasse 0,5 kruka korianderBörja med potatisen. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i potatisen och koka den mjuk. Kärna ur paprikan och jalapenon. Mixa ihop jalapeno, paprika, krossad vitlök, koriander, olja och vinäger i en blender. Smaka av med salt. Koka sockerärtorna snabbt i saltat vatten. Skiva salladslöken. Häll av sockerärterna och låt dem svalna. Vänd runt sockerärter och salladslök snabbt i en kastrull med olivolja före servering så att det blir varmt. Salta och peppra köttet. Bryn det i olja i en varm stekpanna. Tillsätt, vitlök, timjan och smör. Stek 1-2 minuter på varje sida. Ös under tiden. Låt vila några minuter före servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.