1 Saltkokt
potatis400 g små fasta potatisar med skalet kvar 1 l vatten 1 dl grovsalt
1 Sockerärtor300
g sockerärtor 2 salladslökar 1 msk olivolja
1 Garnering0,5
ask smörgåskrasse 0,5 kruka korianderBörja med potatisen. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i potatisen och koka den mjuk. Kärna ur paprikan och jalapenon. Mixa ihop jalapeno, paprika, krossad vitlök, koriander, olja och vinäger i en blender. Smaka av med salt. Koka sockerärtorna snabbt i saltat vatten. Skiva salladslöken. Häll av sockerärterna och låt dem svalna. Vänd runt sockerärter och salladslök snabbt i en kastrull med olivolja före servering så att det blir varmt. Salta och peppra köttet. Bryn det i olja i en varm stekpanna. Tillsätt, vitlök, timjan och smör. Stek 1-2 minuter på varje sida. Ös under tiden. Låt vila några minuter före servering.
Pensla potatisen då och då med det smälta smöret. Lös den koncentrerade köttfonden i en kastrull tillsammans med grädden och pepparblandningen på svag värme
Servera biffenmed löksky, råstektpotatisoch en sallad. Lägg i köttbiten, låt köttet ligga någon minut i stekpannan och vänd det sedan, vänd gärna flera gånger så blir köttet jämnare stekt
Servera köttet med bbq-kryddsmöret, rostad potatisoch en fräsch grönsallad till. Blanda med resten av smöret samt chilipulver, rökt paprikapulver, worchestershire sauce, salt och peppar
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Den som vill tar även lite svartpeppar och kanske något med mer smak, t. Att rosta potatismed grönsaker i ugnen på en plåt med lite flytande smör/rapsolja eller bara lite olja blir jättegott till en köttbit, t
Jag stekte kotletter och till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. Jag häller i lite vatten i pannan som jag använde när jag stekte kotletterna för att ta vara på stekskyn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.