Strimla tomaterna. Varva potatis, tomater, örtkryddor, salt och peppar i formen. 1soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Det skulle egentligen vara prästost i biffarna, men jag var sugen påfeta så det fick bli det. Det är egentligen en helgrätt tror jag, med tanke på att det tar lite tid att laga
En god middag inleds ofta på restaurang med en toast eller canapé. Ett litet våffelhjärta blir dessutom en vacker inledning på måltiden, men den fungerar förstås att ätas som en liten ensamrätt också
) traditionsenligt skulle komma upp här som brukligt på söndagar, och nu är ju faktiskt både lucia, omdömesskrivning och betygssättning avklarat vilket var en stor anledning till den lille pausen under veckan
Servera gärna salladen med några rejäla skivor fetaost eller som tillbehör till kött eller fisk. Soltorkadetomater sätter bra piff på de flesta sallader och såser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.