1 flytande
honung (valfritt)Tina smördegen om den är fryst. Sätt ugnen på 200°C.Rulla ut smördegen på bakplåtspapper. Skär en markering 2 cm in från kanten i smördegen. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills den börjar få färg. Ta ut och pensla smördegen med ägg. Grädda ytterligare ca 3 minuter.Finfördela osten och vispa ihop med äggen. Peppra och salta.
Ta ut degen och platta försiktigt till degen innanför kanten för att ge plats till fyllningen.Häll i fyllningen försiktigt innanför kanten. Fortsätt grädda 10–15 minuter mitt i ugnen tills fyllningen stannat. Ta ut och låt svalna något.Halvera eller skär tomaterna i mindre bitar. Fördela dem och basilkablad på fyllningen. Strö på lite flingsalt på tomaterna och ringla eventuellt över lite honung i tunn stråle. Värm honungen lite så blir den mer rinnig. Om du inte ska servera direkt, vänta med att lägga på all topping. Flarnet är gott även när det svalnat.
Blanda laxen med övriga ingredienser och smaka av. Laxbakelser av äggrulle med färskostfyllning. Vad man nu än använder den till så är ju huvudsaken att det inte behöver slängas nåt av julens rester och att det blir gott förstås
Garnera med rom, rödlök och dill. Koka upp vatten, mjölk, grädde och smör. Vispa ner mjöl, rör tills degen släpper botten och ta kastrullen från plattan
Igår, när lägenheten ändå ekade tom – sånär som på knorrande från frysens trasiga kompressor och sprakande från tända ljus – hällde jag upp en kopp av dagens te från teadventskalendern (ett grönt te med apelsin, godast hittills) och fixade mig en smörgås till middag
Varma mackor är ju himla fint, som den här varianten med pesto, mozzarella och soltorkade tomater. ) som frisörbesök, lunch med en vän och upphämtning av grejer vi glömde hemma
Detta är säkert en vanlig kombination för många, men för oss var det nytt och alla tyckte det var en fantastisk förrätt, så jag vill verkligen dela med mig av den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.