Skala rödlökenoch skär den i klyftor. Lägg dem på en plåt och nagga med en gaffel. Ringla över lite olivolja och ta ett par varv med pepparkvarnen över
Skala och halvera lökarnaoch lägg dem i en ugnsfast form med den skurna sidan upp. Den smakar gott till lammstek eller rostbiff, och faktiskt som den är, även om den är överdådigt krämig och mäktig, med bara bröd till
Hemmagjord pizza är bra mycket godare än köpepizza, här toppad med ruccola och krasseblommor. 1,5 dl chunky salsa medium (finns i tacohyllan). 1,5 dl riven ost (gärna med lite smak). 1/2 skivad röd lök. 2 st vitlöksklyftor skivade. 1 dl svarta oliver. Rör ihop såsen och bred ut den på degen, fördela toppingen och ställ in pizzan i ugnen 250 grader 10 - 15 minuter, strö på lite ruccolasallad och servera. 1,5 dl chunky salsa medium (finns i tacohyllan). 1,5 dl riven ost (gärna med lite smak). 1/2 skivad röd lök. 2 st vitlöksklyftor skivade. 1 dl svarta oliver
Fördela den karamelliserade löken över smördegsbitarna, toppa med soltorkade tomater ocholiver. Resterande smördeg kan du gärna använda till att göra en liknande smördegspuffmed västerbottensost och rom, se recept här
500 g spaghetti 12 sardellfiléer 500 g körsbärstomater (eller körsbärstomater) 0,5 dl olivolja 50 g smör 3 klyfta vitlök 2 små torkade chilifrukt, hela 0,5 dl olivolja 50 g smör 125 g svarta oliver utan kärnor 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad ev salt
Under tiden som du kokar pasta fräser du hackad vitlök i olivolja och tillsätter hackade sardeller, fräser en stund och pressar i en halv citron som du sedan lägger i (använd helst ekologisk eller tvätta den noga innan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.