Fräsch och mild i smaken, med en doft av eukalyptus och mynta, god till både kött och fiskrätter. Den anses vara världens godaste svartpeppar och odlas i Kampotregionen i Kambodja
Men mat behöver vi och se det här receptet som en liten inkörsport till hösten med denna ljuvliga skinkstekmed massor av höstsmak från årstidens primörer som blommat ut
Lövbiff kan vara ganska torrt och tråkigt, men med en härlig marinad som får dra i sig riktigt länge blir lövbiff, uppträdd på spett, en höjdare på buffébordet
Tvätta och rensa kycklingen, lägg den i en lergryta (med lock). Skala och skär vitlöken i små bitar. Rensa paprikorna och skär de i bitar, lägg de i grytan, lika så med svamparna
Men i stället bjuder jag på mammas skinkstek som är bland det bästa jag vet. För egen del trivs jag med hösten och har ingen ångest för att sommaren har gjort sitt även om det har blåst ganska ljumma vindar den gångna helgen
Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka ochsvartvinbärsgelé som tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.