1 Rör,
sesamfrön ..Vi sätter ugnen för att värma ugnen till 200ºC,
1 Vi
rullar ut smördeget på det papper det ger, vi lägger skivorna med söt skinka genom hela degen, sedan lägger vi de skivor ost som är bra att smälta.
1 Rulla
smördeget långsamt till en rullform, klistra fast smördegets kanter med lite vatten.
1 Vi
skär rullens ändar och skär smördegsrullen i skivor med ett finger tjockt och vi lägger dem på en bakplåt där vi har lagt ett ark bakpapper, vi lägger dem lite ifrån varandra, för när smördeget blir större.
1 Vi
slår ett ägg och målar skink- och ostmuffrullarna med en köksborste, vi kan lägga några sesamfrön eller några rör ovanpå.
1 Vi
lägger dem i ugnen i cirka 20 minuter eller tills smördeget är kokt och gyllent, när det är tar vi ut dem och låter dem värmas, de kan ätas kalla eller varma.
1 Du
kan lämna dem beredda i förväg, du kan lämna dem i kylen och redo att bara sätta dem i ugnen.
Lägg smördegen på en ugnsplåt med bakplåtspapper under. 200 g smördeg, utkavlad 100 g färskost 100 g västerbottensost, riven 2 färska lökar 400 g cocktailtomater Värm ugnen till 180 grader. - Läs hela inlägget här 200 g smördeg. 100 g färskost. 100 g västerbottensost
Jag är faktiskt riktigt nöjd med slutresultatet, frasiga gifflar med ostochskinka som fyllning. Andra fyllningar kan vara brieostoch salami eller fetaostoch soltorkade tomater
Strimla skinkanoch lägg i pajskalet tillsammans med ostenoch broccolin. Jag brukar alltid göra en större sats pajdeg när jag gör en och lägga in i frysen
Vik in sidan närmast dig, sedan vänster, höger sida och slutligen bortre sidan. Vänd med skarvarna neråt, ringla lite olivolja, flingsalt, peppar och pizzakrydda över
Förutom smaksatt crème fraiche hade jag skinka, långlagrad ost, babyspenat, brysselkål och - som eftergift åt svärsonen som alltid blir lite extra stjärnögd vid anblicken av soltorkade tomater - ett gäng soltorkade körsbärstomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.