Krämig sallad med gurka, dill och rödlök. Inlägget Krämig gurksallad dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 1 skål gurksallad, ca 4 portioner 2 gurkor 0,5 rödlök Ca 4 kvistar färsk dill (djupfryst eller torkad dill funkar också bra) 3 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt (jag använder creme fraîche) 0,5 dl majonnäs (kan bytas ut mot creme fraîche eller turkisk yoghurt) 3-4 msk vit vinäger eller citron (jag använder vinäger) Salt & peppar Gör såhär. 1 skål gurksallad
För att göra måltiden lite roligare serverade jag även gurksallad till samt dumplings. För ca 4 personer, som en sidrätt1 gurka1 vitlök, pressad2 msk sesamolja2 msk risvinsvinäger el vitvinsvinäger1/2 tsk salt1/2 tsk strösockerrostade sesamfrönJag hyvlade gurkan med mitt specialredsakp som jag köpt i Indien, jag kommer återkomma senare till detta verktyg
Klibbig sesamkycklingmed broccoli och ris bara. Var tvungen att dela med mig av detta recept innan jag och Elias imorgon flyger över Atlanten till mitt älskade San Francisco
Spola bort saltet och torka gurkbitarna med hushållspapper. Servera toppat med jordnötterna. Thailändsk gurksallad LCHF 4 port. Thailändsk gurksallad LCHF 4 port 2 gröna gurkor
Börja med att blanda ättika, socker och salt så att det löser sig. Gillar man klassisk pressgurka så lovar jag att detta också kommer att bli en favorit som passar till många rätter, även svensk husmanskost fast det är hackad röd chili som gör den extra het
Dekorera med sesamfrön och hackad salladslök och servera med ris. Det var ett bra recept som jag hittat hos en amerikansk matbloggare, men lyckligtvis är mitt kök utrustat med en uppsättning amerikanska måttsatser också (tack Carina
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.