Sätt ugnen på 160°C. Smörj och mjöla en avlång kakform, (1,5 l).
Vispa margarin, socker och vaniljsocker poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget.
Sikta ner mjöl och salt i smeten, blanda väl. Fördela smeten i två bunkar.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugnen. Vänd ner chokladen i den ena bunken, blanda väl. Häll chokladsmeten över den ljusa smeten och rör ihop de två smetarna slarvigt med några få tag så man ser färgskillnaderna.
Häll i den smorda formen och grädda kakan näst längst ner i ugnen 40-45 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Det ska inte fastna någon smet på stickan.
Överarbeta inte smeten och vänd om och behåll luft så får du en saftig kaka. Tigerkakan som den kallas är en sockerkaka med inslag av kakao i, jag tillsatte även lite apelsin – men det är förstås helt valfritt
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.