Recept. Servera med ris/pasta och en god sallad. Hätta upp en större stekpanna med lite smör/rapsolja. Garnera med lite chiliflakes/finhackad chili och gräslök om önskas
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Gurka 2 msk strösocker 1 msk ättiksprit (12 %) 1 msk vatten 1/2 tsk salt 1/2 gurka 1/2 kruka persilja Biffar 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 1 ägg ca 480 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond 2 tsk soja salt och peppar 1/2 msk majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Revbensspjäll med glaze. Revbensspjäll med glaze 1,2 kg tjocka revbensspjäll 2 dl julmust 0,5 dl soja 50 g färsk ingefära 4 st nejlikor 1 dl ljus sirap 2 st stjärnanis 0,5 st urkärnad chili
Busenkel och god ”bjudgratäng” med fläskfilé och sabal oelek. Den här gången såg jag till att fylla muffinsformen ordentligt med potatis (potatisen säckar ihop sig under tillagningen och för att få en vacker ros – då gäller det att formen är rejält fylld)
När kålen är färdig häller du i sirapen och smakar av med salt och peppar. Blanda finhackade löken med färs, grädde och buljongtärningen (smula ner den) samt peppar och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.