Vilken stressig vecka jag har haft. Förutom lite matlagning, en och en annan springtur och Eurovision song contest igår kväll har hela helgen gått åt till att skriva klart enhemtenta
Rödbeta hjälper kroppen att rensatreningsverket - dvs framförallt levern och gallblåsan. Men idag vet man att rödbetan är en vän för den som vill äta hälsosamt
- vill en så kan en del av rödbetorna bytas ut mot gulbetor om det skulle gå att få tag på. När det är så varmt ute (och inne) som det har varit nu densenastetiden står jag ogärna och bakar eftersom a) det blir så himla himla varmt när ugnen är igång, b) det blir helt plötsligt väldigt ansträngande att knåda ihop degar, samt c) precis allting som innebär att en måste röra på sig blir ansträngande
Lamm-rödbeta-chèvre-pinjenötter-rödlök-balsamvinäger är en kombo som liksom inte kan bli så fel hur man än gör, de är som polare som har så kul ihop att de kan rocka den allra tråkigaste av fester
Oliv- och tomatpaj. Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Idag står det tvättstuga på schemat, inget upphetsande alls men ett nödvändigt ont. Så raskt över till något mycket mer upphetsande, nämligenförrätten vi njöt av i lördags innan fläskfilén och kantarellsåsen gjorde sin entré
· Vänd ner mjöl- och kakaoblandningen. Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
E-post (måste anges) (Adressen lämnas aldrig ut). com-konto. Dock hade vi en Elsa som skulle cykla på sin trehjuling mest hela tiden, så vi fick äta i omgångar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.