et med sin skarpa och pikanta hetta. Här får tofun sällskap av en svart bön- ochvitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
Skala löken och börja skära alla grönsaker i mindre bitar, även potatis med skal på. Blanda alla grönsakerna i en ugnsform, häll över olivolja, salt och chili
Kan matas med mer tofu, olja och ev. Jag har testat att ugnsbaka det på pizza, att ha det på en bruschetta tillsammans med ugnsbakade tomater och basilika, att ha det som smaksättare till en ugnsbakad blomkål, att ha det i ramen och bara att äta det rakt ur burken
Min coleslaw smakade mycket gott till marinerad kycklingschnitzel med indiska smaker. Jag gjorde den populära kålsalladen med syrliga smaker från kiwi och lime
tofu och nudlar medgrön curry i kokosmjölk. För 2-3 portioner 1 litet paket tofu (på bilden hasselnötstofu) 0,5 liter wokgrönsaker 3 dl kokosmjölk 1 fp algnudlar (ni vet de där kolhydratfria som ser ut som genomskinliga äggnudlar) Grön curry eller […] 2-3 portioner. 0,5 liter wokgrönsaker
krämig broccolisallad medgranatäpple, feta och avokado. Blanda allt i en stor bunke tillsammans medgranatäpplekärnor - vilket också är i säsong just nu
Smaka av med salt och peppar. Mortla ärterna eller mosa med en gaffel, till en röra. Lägg upp bön- och ärtblandningen, klicka ut ärtröran, smula över fetaosten och ringla över lite god olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.