Pulled pork på rostat surdegsbröd med mango- och tomatsallad, smashed avokado och ingefärspicklad rödlök

Ingredienser

  • 900-950 g fläskkarré i hel bit
  • 2 dl bbq sås original
  • 0,75 dl ketchup
  • 1 msk chipotlepasta
  • 0,5 dl cognac
  • 1 msk torkad koriander
  • 1-2 tsk mald spiskummin
  • 1 msk brunt farinsocker
  • 0,5 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 2 gula stora lökar
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 rödlök, skuren i tunna ringar
  • 1 cm ingefära, en skalad bit
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 15 cocktailtomater
  • 1 stor mango, mogen och tärnad
  • 0,5-1 röd chili, finstrimlad
  • 0,5-1 lime, saften
  • 0,5 kruka koriander, hackad
  • salt, efter smak
  • 2-3 avokado
  • salt och peppar
  • 0,5-1 lime, pressad
  • 6 skivor surdegsbröd
  • olivolja
  • 1 vitlök
  • smetana
  • rucola
  • koriander
  • Pulled pork900-950 g fläskkarré i hel bit 2 dl bbq sås original 0,75 dl ketchup 1 msk chipotlepasta 0,5 dl cognac 1 msk torkad koriander 1-2 tsk mald spiskummin 1 msk brunt farinsocker 0,5 dl vatten salt och svartpeppar 2 gula stora lökar 5 klyftor vitlök
  • Ingefärspicklad rödlök1 rödlök, skuren i tunna ringar 1 cm ingefära, en skalad bit 0,5 dl ättika 1 dl socker 1,5 dl vatten
  • Mango- och tomatsallad15 cocktailtomater 1 stor mango, mogen och tärnad 0,5-1 röd chili, finstrimlad 0,5-1 lime, saften 0,5 kruka koriander, hackad salt, efter smak
  • Smashed avokado2-3 avokado salt och peppar 0,5-1 lime, pressad
  • Tillbehör6 skivor surdegsbröd olivolja 1 vitlök smetana rucola koriander

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.