Stick in köttermometern i filén in i den tjockaste delen av köttet. Stek köttet klart i mitten av ugnen till 70 grader innertemperatur. Sätt formen i nedre delen av ugnen och rosta i cirka 25 minuter, eller tills potatisen är mjuk, rör om 2-3 gånger under tiden
400 g grytbitar avnöt. 2 st gula lökar 400 g grytbitar avnöt 4 st potatisar 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st röd chilipeppar ( eller 1 tsk chiliflakes ) 2 st vitlöksklyftor 3 st lagerblad 1 burk krossade tomater, 400 g 2 msk tomatpuré 1 tsk socker Salt Peppar 2 ½ msk paprikapulver 1 dl vatten 3 dl rött vin 1-2 msk kalvfond
Koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar. 1 Putsa köttet och skär i lite större bitar. Koka upp öl, saft, soja, fond, krossade enbär och pepparkorn
Dessutom är allt kött ekologiskt och kravmärkt. Själv använder jag oftast nötkött från Gröna gårdar, som kommer från djur som enbart är uppfödda på gräs och örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.