Och dagens frukost blev gröt med hemmagjord plommonsylt. Hemma hos mamma och pappa är träden överfulla av frukter och jag fick plocka en kasse med plommon med mig hem
En kryddig plommonsylt med ingefära, kardemumma och kanel. Min plommonsylt blev tjockare i konsistensen - därav nyfikenheten ifall jag hade kokat marmelad, jag vill ju inte skriva fel här, haha
Sensommaren – skördandets och konserverandets tid är här. Grönsaker, frukter, örter och bär behandlas genom torkning, frysning, saltning, sötning eller inläggning för att kunna konsumeras under vinter och vår parallellt med att de färskkonsumeras på löpande band
Plommonsylt m. Kevin är ganska bra på att han ska ha produkter från affären ibland när vi handlar och jag ä osäker varje gång han ska ha något för han äter aldrig upp det jag köper men ändå är jag lika dum varje gång och köper hem det han vill
Rensa, skölj och halvera plommonen. Ta ur kärnorna och skär frukten i mindre bitar. Lägg plommonen med citronsaft, strösocker och muscovadosocker i en gryta
Hösten är bäst. Säsongsvarorna avlöser varandra. Marmelader och sylter tillverkas på löpande band. Plommonen är som bäst och därför passar jag på att göra sylt
Vad kan då vara godare än plommonsylt. Plommonsylt av Reine Claude ca 1 lit. 3 september 2013. -. I helgen som gick fick jag riktigt goda plommon, av sorten Reine Claude från våra vänner i Flinkesta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.