400 g
pasta (gärna tortiglioni eller annan kort pasta)
1200 g
salami, i små tärningar (gärna piccante, t ex ventricina piccante)
14 msk
olivolja
11 gul
lök, finhackad
11 klyfta
vitlök, pressad
11,5 dl
torrt vitt vin
12 msk
pinjenötter, lättrostade i stekpanna
1250 g
körsbärstomater, halverade
11 dl
parmesanost, grovriven
1150 g
mascarpone
150 g
rucolasallad
1
salt
1 ev
peppar
1400 g
pasta (gärna tortiglioni eller annan kort pasta) 200 g salami, i små tärningar (gärna piccante, t ex ventricina piccante) 4 msk olivolja 1 gul lök, finhackad 1 klyfta vitlök, pressad 1,5 dl torrt vitt vin 2 msk pinjenötter, lättrostade i stekpanna 250 g körsbärstomater, halverade 1 dl parmesanost, grovriven 150 g mascarpone 50 g rucolasallad salt ev pepparKoka pastan enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök och vitlök i olivolja i stekpanna tills de börjar ta färg. Tillsätt vitt vin, salami och pinjenötter. Låt allt koka ihop några minuter. Lägg sedan ner tomathalvorna och fräs samman allt, ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar (salamin kan vara både salt och lite pepprig). Ta pannan från värmen. Blanda parmesanost och mascarpone i en skål, rör till en jämn smet. Häll av pastan och tillsätt den i stekpannan med salamisåsen. Tillsätt mascarponekrämen och blanda noga. Vänd sist i rucolan och servera pastan rykande varm.
funkar även med räkor. parpapdelle tror jag de heter. slå såsen över pastan o rör om. Tillsätt kräftosten o saften från den halva citronen o låt puttra i 5 min , tillsätt resten utom kräftstjärtarna o smaka av med salt o peppar. Låt allt få små koka i 10 min medanspastan kokar, häll i kräftstjärtarna o rör om
500 g färsk tortellini fylld med ost eller svamp 1 msk olivolja salt peppar 1 st gul lök 1 msk smör 150 g champinjoner 1 st röd paprika 280 g bacon tärnad Ostsås. 5 dl matlagningsgrädde 2 dl crème fraîche 2 dl ost riven smakrik 150 g körsbärstomater 1 dl parmesanost riven Servera med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.