Pasta med het salami, rucola och pinjenötter
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g pasta (gärna tortiglioni eller annan kort pasta)
  • 1200 g salami, i små tärningar (gärna piccante, t ex ventricina piccante)
  • 14 msk olivolja
  • 11 gul lök, finhackad
  • 11 klyfta vitlök, pressad
  • 11,5 dl torrt vitt vin
  • 12 msk pinjenötter, lättrostade i stekpanna
  • 1250 g körsbärstomater, halverade
  • 11 dl parmesanost, grovriven
  • 1150 g mascarpone
  • 150 g rucolasallad
  • 1 salt
  • 1 ev peppar
  • 1400 g pasta (gärna tortiglioni eller annan kort pasta) 200 g salami, i små tärningar (gärna piccante, t ex ventricina piccante) 4 msk olivolja 1 gul lök, finhackad 1 klyfta vitlök, pressad 1,5 dl torrt vitt vin 2 msk pinjenötter, lättrostade i stekpanna 250 g körsbärstomater, halverade 1 dl parmesanost, grovriven 150 g mascarpone 50 g rucolasallad salt ev pepparKoka pastan enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök och vitlök i olivolja i stekpanna tills de börjar ta färg. Tillsätt vitt vin, salami och pinjenötter. Låt allt koka ihop några minuter. Lägg sedan ner tomathalvorna och fräs samman allt, ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar (salamin kan vara både salt och lite pepprig). Ta pannan från värmen. Blanda parmesanost och mascarpone i en skål, rör till en jämn smet. Häll av pastan och tillsätt den i stekpannan med salamisåsen. Tillsätt mascarponekrämen och blanda noga. Vänd sist i rucolan och servera pastan rykande varm.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.