Istället för att vispa ur pannan med bara vatten, soja och lite vitpeppar efter stekningen – som jag brukar göra – så blandade jag även ner enliten bit köttbuljongtärning och någon matsked svartvinbärsgelé
Dela denmedelstoralöken på hälften. Börja med att skala, koka och därefter mosa potatisen. Blanda ihop potatis, ägg, ströbröd, potatismjöl, grädde, riven och brynt lök i en bunke och låt dra några minuter
Häll löken över pannbiffarna och in i ugnenigenmedansåsen blir klar. Häll såsen över pannbiffarna. Löken får steka i fettet tillsammans med lite salt, Peppar & sirap så blir det riktigt gott
Det kändes alltid supersvulligt och smarrigt att få frossa i stora köttbiffar och en massa stekt lök, tyvärr ibland med lite för tråkig potatis och bleka tillbehör, men inte desto mindre
I en ugnsfast form med lock varvar du potatis, kött, lök och kryddar mellan varven. Hur det står till med sjömän och deras sportinsatser vet vi ingenting om, däremot vet vi att deras biffgryta smakar ljuvligt
Enklassiker som brukar gå hem hos dem flesta även så hos oss. Nu var det verkligen ett bra tag sedan jag serverade pannbiffmed karamelliserad lök och det satt som en smäck nu
Pannbiffmedlök hör till en av mina husmanskostfavoriter. Stekt eller glazerad lök blir så mycket godare om man långsamt under en längre tid glazerar lök på lägre värme, man får en otroligt god smak eftersom lökens naturliga sötma karammeliseras under lång tid och lyfter smaken
En tomatsallad medrödlök, lite olivolja, vinäger, flingsalt och svartpeppar passar bra till. Pannbiffar och potatisgratäng på en torsdag är inte så dumt
Blanda med räkor, stenbitsrom, rödlök, dill, citronskal och -saft, salt och cayennepeppar. Första gången som jag besökte min svärmor sa min sambo att jag lovar att det blir fylld avokado med räkröra till förrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.