Crock-Pottad kotlettrad med vilda fantasier (se här hur det gick till), såsen med en rejäl skvätt björnbärsbalsamico och grädde, den mjukade löken från såstillverkningen (skulle slängas med löken smakade ljuvligt av balsamicon) och smörkokt rödbeta
Salt, vit- och svartpeppar. Jag gillar köttfärs som råvara och att baka ihop en limpa med olika sorters fyllningar och härlig stekyta är ett bra sätt att använda det på
Hela den här dagen har jag hållt på med ett långkok på grytbitar av nöt som vi ska äta imorgon tillmiddag, grytor blir ju alltid godare efter att ha stått i kylen över natten men det doftar väldigt gott redan nu =)
En perfekt middag för sex personer och jag behövde inte ens gå till matbutiken. Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blevdet ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
GA_googleAddAttr("Tag", "gott-till-kaffet"). v=wpcom-no-pv". Här kommer lite smått och gott som kan hjälpa till när det är kalas eller det ska dukas upp en buffé
Har i veckan ätit den både som middagoch då med vispad grädde och hallon. Lät mig inspireras av Jenny häromdagen och testade att laga en kesokaka, som är som en blandning av ostkaka och pannkaka
Idag blevdet grillad majskyckling och den urgoda primörsallad som grannen S hade gjort till Valborg (med några små ändringar i receptet, ärtskott glömde jag t
Han hade hintat lite om att han skulle jobba en del hemma på kvällen så då ville jag göra en extra god middagtill honom och han blev jätteglad för det =)
Grädda i tio-tolv minuter, eller tills kanterna på pizzan fått färg och färsen är helt genomstekt. Degen åkte in i kylskåpet för kalljäsning, och tro det eller ej - denna deg visade sig vara en alldeles ypperlig pizzadeg
Eftersom jag hellre ville ut och springa i det varma vädret och kolla på allt folk som samlats för Storsjöcupen och latinofestival i Östersund, än att stå vid spisen och pyssla, så blevdet ”man tager vad man haver”, alltså gårdagens biffar och en underbar, lätt coleslaw
Porterstek är nått jag har funderat på att göra väldigt länge och idag va det dags. Så till nästa gång, krossa kryddorna och låt köttet dra i spadet lite längre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.