Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Sätt en deg på 1/2 pkt jäst (25 g), 2 dl lättmjölk (kylskåpskall), 3 dl vatten, 3 dl havrekli, 1 1/2 tsk salt och 4 dl fullkornsvetemjöl. Ta fram en ny bunke nästa dag och rör ut 1/2 pkt jäst med 1/2 dl fingervarmt vatten. Arbeta samman degen med ytterligare 3 dl fullkornsvetemjöl och låt den jäsa i 40 minuter i övertäckt bunke. Efter jäsningen behövs ytterligare 1 dl fullkornsvetemjöl i degen medan du arbetar den slät och fin. Skåra ut 10 rutor med en sporre eller kniv och nagga rutorna med en gaffel. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter, pensla med vatten och grädda på mittfalsen i 225° varm ugn i ca 20 minuter. 3 dl havrekli
Ett utmärkt sätt att bli av med de kvarvarande fikon som stått framme över julen och blivit torra. Brödet smakade supergott (rostat) med lite smör och en skiva lagrad ost på toppen
Du kanske också gillarSaftiga tekakor medhavregryn – barnens favorit. En god och mjuk smörgås men med minimal arbetsinsats- superbra nu när vardagen drar igång igen
2 dl havregryn. KLICKA HÄR för att läsa hela receptet 2 dl havregryn. Godmorgon. Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen
Efter att jag jobbat på eftermiddagen bakade jag ett riktigt gott bröd med rågsikt, gjorde kyckling wok och nybakat, varmt bröd till tjejerna när de kom från jobbet ikväll, populärt
De blir väldigt goda och saftiga och det är gott att det är lite havregryn i dem också. Skönt med lördag nu även om Felicia tog en väldigt tidig morgon och vaknade första gången 04. 2 dl havregryn. Tillsätt havregrynen och låt stå 2 minuter så att havregrynen sväller lite. Dela degen i 20 delar och forma tekakor av dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Nagga tekakorna med en gaffel och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. 2 dl havregryn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.