Kockduell april 2014
Häll i mjölken . Häll i mjölken . 1 drink. 1,5 cl pressad citron. 1 msk crème fraiche. 1 tsk skuren gräslök. 1 mandelpotatis. Skölj ur stärkelsern ur potatisen i kallt vatten ca 5 min, torka väl. Frittera dem dem gyllenbruna i olja som är förvärmd till 150 grader, ta upp, salta. 1 msk smör, rumstempererat. 1 st vitlöksklyfta. 1/2 st schalottenlök, finhackad. Stek pilgrimsmusslorna hastigt, max 1 minut per sida i smöret. 150 gram smör. 1 msk vatten. 1 stor gulbeta. 1 dl crème fraiche. Rosta resterande kokta rödbetor i ugn 200° i ca 10 min. Lägg nötterna på en plåt och rosta dem i ugnen på 190 ° i ca 5-10 min. 1 kycklingfilee a 150 gram. 1/2 tsk salt. 1 1/2 dl mellangrädde. 15 g bladpersilja. 1 msk kycklingfond. 1 1/2 dl vatten. 1/2 dl torrt vin. 1 msk smör. 10 gram bladpersilja. 2 msk philladelphia 12 %. 1/4 krm salt. Bellingham ancient eart, chenin blanc 2013 . 1 tsk riven pepparrot. 1 skiva mörk limpa skuren i mycket små krutonger. 1 st finhackad charlottenlök. 1 dl vitvin. 1 msk socker. Stekningen av fisken skall inte ta mera en max 3 minuter totalt, därefter låter du fisken vila i 1 minut fören du lägger upp. No 1 Edition, riesling kabinett 212 . 1 ankbröst a 400 gram. 1/2 tsk + 1/4 tsk + 1/2 krm salt. 1/2 krm + 1 krm + 1/4 krm nymald svartpeppar. 1/2 schalottenlök. 1/2 msk + 1/2 msk smör. 1 dl sherry eller portvin. 1 1/2 dl vispgrädde. 1 1/4 grönsaksbuljongtärning. 1/2 dl mjölk . 1/2 ask babyspenat (40g). Krydda med 1/2 tsk salt & 1/2 krm peppar. Fräs lök & svamp i 1/2 msk smör i en kastrull ca 3 min. Låt koka upp & sjud under lock ca 15 minuter. Chablis domaine de la boissonneuse, 2012 . 2 dl vispgrädde, + 1/2 dl. 1,5 st gelatinblad. 1 msk honung, flytande. 1 st vaniljstång. 1 dl trösocker. Blötlägg 1 1/2 gelatinblad i kallt vatten 5 minuter. Smält chokladen i 1/2 dl grädde på svag värme. Ställ moussen i frysen 15-20 minuter, sedan i kylen tills den ska spritsas. Klipp till två A4 ark overheadfilm i 6 bitar vardera, som är 10×10,5 cm. Koka rabarbern i mindre bitar, socker, honung och vatten ca 10 minuter, tills rabarbern mjuknat. Koka rabarber i bitar, vatten och socker på svag värme, under lock, ca 10 minuter. Sila och koka ihop till ca 1/2 dl. Beerenauslese, cuve 2011 . 150 gram mörk choklad(gärna valhrona manjari). 1/2 gelatinblad. 1 vaniljstång. 2 1/2 dl + 2 1/2 dl vispgrädde. 1/2 dl torrt vitt vin. 1 granatäpple. Tillsätt 2 1/2 dl grädde. Vispa 2 1/2 dl grädde och vänd ner i chokladsmeten. ca 15 tryfflar. 1 dl vispgrädde. 1 msk vaniljsocker. 1 msk cognac. 1 . Sätt ugnen på 180 grader. 1 msk smör, rumstempererat. 1 st vitlöksklyfta. 1/2 st schalottenlök, finhackad. Stek pilgrimsmusslorna hastigt, max 1 minut per sida i smöret. 150 gram smör. 1 msk vatten. 1 stor gulbeta. 1 dl crème fraiche. Rosta resterande kokta rödbetor i ugn 200° i ca 10 min. Lägg nötterna på en plåt och rosta dem i ugnen på 190 ° i ca 5-10 min. 1 kycklingfilee a 150 gram. 1/2 tsk salt. 1 1/2 dl mellangrädde. 15 g bladpersilja. 1 msk kycklingfond. 1 1/2 dl vatten. 1/2 dl torrt vin. 1 msk smör. 10 gram bladpersilja. 2 msk philladelphia 12 %. 1/4 krm salt. Bellingham ancient eart, chenin blanc 2013 . 1 tsk riven pepparrot. 1 skiva mörk limpa skuren i mycket små krutonger. 1 st finhackad charlottenlök. 1 dl vitvin. 1 msk socker. Stekningen av fisken skall inte ta mera en max 3 minuter totalt, därefter låter du fisken vila i 1 minut fören du lägger upp. No 1 Edition, riesling kabinett 212 . 1 ankbröst a 400 gram. 1/2 tsk + 1/4 tsk + 1/2 krm salt. 1/2 krm + 1 krm + 1/4 krm nymald svartpeppar. 1/2 schalottenlök. 1/2 msk + 1/2 msk smör. 1 dl sherry eller portvin. 1 1/2 dl vispgrädde. 1 1/4 grönsaksbuljongtärning. 1/2 dl mjölk . 1/2 ask babyspenat (40g). Krydda med 1/2 tsk salt & 1/2 krm peppar. Fräs lök & svamp i 1/2 msk smör i en kastrull ca 3 min. Låt koka upp & sjud under lock ca 15 minuter. Chablis domaine de la boissonneuse, 2012 . 2 dl vispgrädde, + 1/2 dl. 1,5 st gelatinblad. 1 msk honung, flytande. 1 st vaniljstång. 1 dl trösocker. Blötlägg 1 1/2 gelatinblad i kallt vatten 5 minuter. Smält chokladen i 1/2 dl grädde på svag värme. Ställ moussen i frysen 15-20 minuter, sedan i kylen tills den ska spritsas. Klipp till två A4 ark overheadfilm i 6 bitar vardera, som är 10×10,5 cm. Koka rabarbern i mindre bitar, socker, honung och vatten ca 10 minuter, tills rabarbern mjuknat. Koka rabarber i bitar, vatten och socker på svag värme, under lock, ca 10 minuter. Sila och koka ihop till ca 1/2 dl. Beerenauslese, cuve 2011 . 150 gram mörk choklad(gärna valhrona manjari). 1/2 gelatinblad. 1 vaniljstång. 2 1/2 dl + 2 1/2 dl vispgrädde. 1/2 dl torrt vitt vin. 1 granatäpple. Tillsätt 2 1/2 dl grädde. Vispa 2 1/2 dl grädde och vänd ner i chokladsmeten. ca 15 tryfflar. 1 dl vispgrädde. 1 msk vaniljsocker. 1 msk cognac. 1 . Sätt ugnen på 180 grader. 1 drink. 1,5 cl pressad citron. 1 msk smör, rumstempererat. 1 st vitlöksklyfta. 1/2 st schalottenlök, finhackad. 150 gram smör. 1 msk vatten. 1 stor gulbeta. 1 dl crème fraiche. 1 kycklingfilee a 150 gram 1/2 tsk salt. 1 1/2 dl mellangrädde. 15 g bladpersilja. 1 msk kycklingfond. 1 1/2 dl vatten. 1/2 dl torrt vin. 1 msk smör. 10 gram bladpersilja. 2 msk philladelphia 12 %. 1/4 krm salt. 1 tsk riven pepparrot. 1 skiva mörk limpa skuren i mycket små krutonger. 1 st finhackad charlottenlök. 1 dl vitvin. 1 msk socker. 1 ankbröst a 400 gram 1/2 tsk + 1/4 tsk + 1/2 krm salt. 1/2 krm + 1 krm + 1/4 krm nymald svartpeppar. 1/2 schalottenlök 4 små Karl-johans svampar. 1/2 msk + 1/2 msk smör. 1 dl sherry eller portvin. 1 1/2 dl vispgrädde. 1 1/4 grönsaksbuljongtärning 1/2 dl mjölk . 1/2 ask babyspenat (40g). 2 dl vispgrädde, + 1/2 dl 2 dl kokosflingor. 1,5 st gelatinblad. 1 msk honung, flytande. 1 st vaniljstång. 1 dl trösocker. 150 gram mörk choklad(gärna valhrona manjari). 1/2 gelatinblad 1 vaniljstång 3/4 dl socker. 2 1/2 dl + 2 1/2 dl vispgrädde. 1/2 dl torrt vitt vin. 1 granatäpple Citronmeliss. 1 dl vispgrädde. 1 msk vaniljsocker. 1 msk cognac. 1 . 1 msk smör, rumstempererat. 1 st vitlöksklyfta. 1/2 st schalottenlök, finhackad. 150 gram smör. 1 msk vatten. 1 stor gulbeta. 1 dl crème fraiche. 1 kycklingfilee a 150 gram 1/2 tsk salt. 1 1/2 dl mellangrädde. 15 g bladpersilja. 1 msk kycklingfond. 1 1/2 dl vatten. 1/2 dl torrt vin. 1 msk smör. 10 gram bladpersilja. 2 msk philladelphia 12 %. 1/4 krm salt. 1 tsk riven pepparrot. 1 skiva mörk limpa skuren i mycket små krutonger. 1 st finhackad charlottenlök. 1 dl vitvin. 1 msk socker. 1 ankbröst a 400 gram 1/2 tsk + 1/4 tsk + 1/2 krm salt. 1/2 krm + 1 krm + 1/4 krm nymald svartpeppar. 1/2 schalottenlök 4 små Karl-johans svampar. 1/2 msk + 1/2 msk smör. 1 dl sherry eller portvin. 1 1/2 dl vispgrädde. 1 1/4 grönsaksbuljongtärning 1/2 dl mjölk . 1/2 ask babyspenat (40g). 2 dl vispgrädde, + 1/2 dl 2 dl kokosflingor. 1,5 st gelatinblad. 1 msk honung, flytande. 1 st vaniljstång. 1 dl trösocker. 150 gram mörk choklad(gärna valhrona manjari). 1/2 gelatinblad 1 vaniljstång 3/4 dl socker. 2 1/2 dl + 2 1/2 dl vispgrädde. 1/2 dl torrt vitt vin. 1 granatäpple Citronmeliss. 1 dl vispgrädde. 1 msk vaniljsocker. 1 msk cognac. 1
Gourmet light
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.