1 Fyllning300
g vit choklad 2 dl vispgrädde 600 g färskost 1 dl strösocker
1 Citrontopping2
äggulor 3 citroner (saft och skal) 0,5 dl vatten 1,5 dl strösocker 0,5 tsk agar agar pulver
1 Till
garnering physalis myntaBotten
Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare. Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och tryck ut i en rund springform, ca 23 cm i diameter, där både botten och kanterna är fodrade med bakplåtspapper. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen. Fyllning
Smält den vita chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt. Vispa grädden till mjuka toppar. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker krämigt med elvisp. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott. Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4 timmar. Ta ut cheesecaken ur frysen och ställ i kylskåpet minst 1 timme innan servering. Citrontopping
Under tiden som cheesecaken tinar kan du göra citrontoppingen. Lägg alla ingredienserna till toppingen i en kastrull och vispa ihop till en jämn smet. Låt koka på medelvärme under konstant omrörning i ca 3 minuter innan du häller toppingen över cheesecaken. Ställ tillbaka cheesecaken i kylskåpet och låt citrontoppingen stelna helt och hållet innan du dekorerar och serverar.
Lägg kexen i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör dem till smulor. Garnera med. Dela äggen i gulor ochvitoroch lägg vitorna i en ren skål
Varva rabarber- och hallonkräm, cheesecakecrèmeoch drömkross i ett glas. Lägg rabarber och hallon i en kastrull ihop med strösocker, vatten ochcitronzest
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.