Blanda jäst och vatten tills det blir utrört, i med oljan och blanda ner med resterande ingredienser, degen ska precis släppa från kanterna, kör den i maskin i 5 minuter
Häll alla ingredienser i en bunke, arbeta degen (blir bäst med degblandare) tills den blir elastisk, tar ca 10 min. Låt jäsa till dubbelstorlek, ca 1-1,5 timma, forma till frallor, toppa med valfria frön eller gryn, låt jäsa ca 30 min
Helgfrukostar är någonting jag lärt mig ta tillvara på efter så många år av jobb med ob. Jag har inte riktigt förstått att jag numer har alla helger lediga sålänge Jag inte bokar upp dom – så jag lyxar till dom varje gång iallafall
Till slut vågar vi kanske lämna den ensam undertiden vi är på jobbet. Bullar som Anki slängde ihop i gårkväll och som stått i kylen över natten och jäst, alltså nattjästa bullar
Vissa rätter passar både till dessert och till frukost. Väljer du att göra det här så slipper du onödigt tillsatt socker så du kan med gott samvete avsluta eller börja dagen med något gott
De passar antingen till frukost eller som ett större mellanmål. Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Det räcker till frukost för oss tre, eller varför inte mellis. Perfekt då man kommer hem från förskola och skola att tillsammans svänga ihop lite scones och mysa lite medan det blåser och håller på utanför
Dessa havreplättar till frukost är ingen annat än god måltid rik på protein och fiber. Stek små plättar tills de är gyllene på båda sidor och servera med keso och banan eller annan färsk frukt
När jag jobbade i kök lärde jag mig att slänga ihop en deg på lite av varje och jäsa över natten, för att sen baka ut till limpor på morgonen till lunchen den dagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.