-) Jag gjorde min första höstgryta förra helgen, baserad på fläskkött och kantareller. Sänk sedan värmen till medeloch låt stå och puttra medans du gör
Vita bönormed soltorkade tomater, vitlök och salvia (insalata di fave e salvia). Har du inte redan blötlagt och kokat bönorna så går det naturligtivis lika bra med färdigkokta i tetrapack
Kyckling i tomat- och kardemummasås med blomkålsris. Och perfekt med allt i samma gryta. Under tiden skär du kycklingen i mindre bitar, tänk att man ska kunna äta med sked
Bryn smöret lätt och häll i purjo ochtomateroch fräs några minuter på medelvärme. Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret
Ikväll åt vi en mustig fisksoppa med saffran, tomat, ingefära och apelsin. Jag skivade och stekte en morot, en gul lök, tre vitlöksklyftor, en halv chilifrukt och en bit ingefära i olja
Passar så fint ihop med brysselkål, stora vita bönor, körsbärstomateroch purjolök. Dressingen är klar och blandas till sist med kål, bönor, grönsaker, örter och sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.