Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
På en av mina favorit-inspirationsbloggar hittade jag ett otroligt lockande recept på morots- och jordnötsbiffar, som jag verkligen vill rekommendera er att testa
-). -). Den marinad som blir kvar i bunken - häll den över spetten. 1½-2 dl Hoisinsås. 1-2 msk Sambal Olek. 30-40 Grillspett i trä. Skär eller klipp sedan lövbiffarna i remsor, ungefär 2 - 2,5 cm breda. Helst ska köttet ligga i marinaden över natten, 12-24 timmar, men det funkar ju också att fixa till detta på morgonen och sedan steka på kvällen. När det är dags för köttet att tillagas värmer du ugnen till ca 175-200 grader. 1½-2 dl Hoisinsås. 1-2 msk Sambal Olek. 30-40 Grillspett i trä. Helst ska köttet ligga i marinaden över natten, 12-24 timmar, men det funkar ju också att fixa till detta på morgonen och sedan steka på kvällen
Egentligen är jag ingen snickers älskare, jag tycker det helt enkelt är för sött. Dessa små godingar är absolut inte för söta snarare lite åt det salta hållet, på ett bra sätt
Grädda i mitten av ugnen cirka 30-40 min. Jag har alltid gillat att baka, men tyvärr blir det inte så ofta nu som jag skulle önska, då orken inte alltid räcker till
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, häll av vattnet och låt potatisen svalna. Skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor och lägg i en stor serveringsskål, tärna ner äpplena
Lilla I har nämligen förståndiga föräldrar som tycker att det som innehåller socker kan vänta ett tag till - förr eller senare blir det kanske svårt att undvika helt och hållet
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 - 40 minuter. Hallon och blåbär är en klassisk kombination och eftersom vi odlar både ock så passade det ju jättebra att använda just de bären i denna mumsiga kaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.