Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rostade rotfrukter. Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Lägg på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak
Ca 6-7 port. 2 Auberginer (ca 750 g i 1 cm tjocka skivor). 5 stora potatisar, kokta, skalade. och skivade – förkokta är att föredra för att förkorta tillagningstiden
Okej, var beredd på en fest för smaklökarna. Sötpotatis är en stor favorit hos mig precis som hos många andra och det har nästan gått inflation i den lilla knölen de senaste åren
Den påminner lite om moussaka tyckte jag eftersom jag hade i lite kanel i köttfärsen. När min mamma var på besök i Göteborg så gjorde jag denna rätt för första gången och vi båda tyckte att den blev väldigt god
Sjömanskyckling. Hej och godförmiddag till er alla. Idag hälsar vi ett innerligt hjärtligt välkommen till fredag ännu en gång, och ja, det är lika underbart som vanligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.