Medan solen och värmen ännu hänger kvar passar vi på att njuta av den så länge det går. Vi sitter ute på altan och äter och passar på att äta somrig mat
Eller så känner ni bara för att festa till det lite extra utan att behöva stå i värmen från spisen (eftersom vi kallt räknar med att värmen håller i sej
Smält smöret med chokladen på låg värme. Chokladfondant är så enkelt och jag tycker verkligen inte att man behöver tillsätta mer sötning än det som redan finns i chokladen
Hetta upp oljan i en wok på medelvärme och fräs cashewnötterna under omrörning i 2-3 min, eller tills de är ljust bruna. Fräs chilin under omrörning i samma olja på medelvärme i 1 min. Tillsätt hälften av kycklingköttet och fräs under omrörning på hög värme i 4-5 min eller tills kycklingen är genomlagad
Satt i vardagsrummet och bläddrade i en Allt om mat och hittade ett recept på Chokladfondant. Glutenfri Chokladfondant (4 port)ca 2msk kakao (till formarna)25g vit choklad100g mörk choklad (70%)100g smör plus lite extra till formarna2 ägg1,5 äggulor (eller en stor gula)45g farinsocker (nästan 1/2dl)1/4 dl havremjöl (använder Carlshamns havremjöl)Smöra 4 puddingformar som rymmer minst 1 1/2dl. Sätt dem på en bakplåt och grädda i 9-10 minuter tills chokladfondanten fått en skorpa på toppen och börjar släppa runt kanten
Gårdagens goda brunch. Nybakta scones som jag inte behövde kladda ihop det minsta på egen hand. Bakningen stod W för och disken föll på min lott men det var det värt
Häll limejuice och olja över salladen och salta & peppra. /8 spett 400 g lax, i 3x3 cm kuber 400 g annan fast fisk, i 3x3 cm kuber (havskatt, svärdfisk, tonfisk) 2-3 lime, i tjocka skivor 1 tsk salt Marinad 2 tsk sambal oelek 1 lime, saften 2 msk olja Sallad 2 påsar/pkt olika sorters sallad 1 pkt solrosskott 1 knippe grönsparris, ca 8 st, kokta 1 minut 1-2 grillade paprikor , strimlade 1 ask physalis, i halvor 1 dl rostade pinjenötter ½ lime saften 2 msk olja salt & vitpeppar Sås 2 dl crème fraiche 1 lime, rivet skal och saft salt & vitpeppar Skär av toppen på ett par lime så du kan skära tjocka skivor av mitt bitarna och sedan i halvmånar
När vi var hemma hos mor och firade henne på mors dag bjöd hon på den här goda fläskfilérätten. Receptet var nedskrivet av mig nån gång för länge sedan när jag fortfarande bodde hemma och jag kan inte komma ihåg var jag fick det från
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.