Låt svalna och förvara i en burk med lock. Fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Välj glutenfria havregryn och byt ut rågflingor mot glutenfria havregryn eller annat glutenfritt flingalternativ
Blötlägg fruktenoch låt stå lika länge. Blanda vatten, rågmjöl och surdeg i ett stort kärl. Stjälp genast bröden ur formen och låt svalna insvepta i handdukar
Den här varianten är smaksatt med äpple och vanilj, supergott. Granola med vanilj och äpple. Hacka nötterna grovt och blanda med andra torra ingredienser
Blanda ihop samtliga ingredienser utom fruktoch bär i en skål. Men så i helgen blev jag sugen på att göra müsli med mycket torkade bär och nötter och frön
(t ex hasselnötter,. Skala och skär frukterna i lagom stora bitar. Hacka nötterna och strö över. Ta ur granatäppelkärnorna ochpassionsfruktkärnornaoch blanda med frukten
Men dagens väder (sol, snön har smält bort) gjorde mig så sugen på hemmagjord müslioch yoghurt. Sprid ut müsliblandningen på bakplåtspapper i en långpanna
Mixa nötterna och den torkade frukten i en blender eller med en stav mixer tills det är finsmuligt. Tillsätt mixen, havregrynen, solroskärnorna och jordnötssmöret
)hackade torkade aprikoserpumpafrönhackad mandel (en näve)russinsirapsaltolivolja (till formen och även en slatt i degen)lättyoghurtbikarbonat (2 tsk)Rörde ihop allt, hällde i en oljad brödform, degen var rätt så lös
I bland byter jag ut nötter, torkad fruktoch mjölsorter. Ingredienserna i detta bröd är som ätt äta en müsli med filmjölk men det är bakat…Man blandar helt enkelt bara ihop alla ingredienser i en skål och gräddar sedan müsli/filsmeten i brödformar och sedan får man detta underbara bröd
Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötterna och den får lite sötma från den torkade frukten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.