Blanda lite mandelmassa i taget med det rumstempererade smöret. Börja med att skala och tärna äpplena i lagom stora bitar (hur stora bitar känner du är ok i bullarna)
Eftersom mandelmassan är så söt kan man utesluta sockret. Rör ner salt, kardemumma och socker. Tillsätt mjöl och arbeta fram en mjuk och smidig deg och låt den sedan jäsa i en halvtimme
250 g mandelmassa. 1skalet av en apelsin, fint rivet. 1250 g mandelmassa 100 g mörk choklad, hackad skalet av en apelsin, fint rivet 1 äggRiv mandelmassan, och blanda med ägg ochapelsinskal
Saffransbullar medmandelmassaochapelsinfyllning. medmandelmassa. Och sen kombinerar man det hela med den gamla välkända principen att "allt blir godare med smör" så får man detta resultat
Idag har det gjorts julgodis nämligen lyxiga tryfflar, vita chokladtryfflar medapelsinoch saffran. Vit chokladtryffel medapelsinoch saffran, lyxigt julgodis
Mosa ihop smör ochmandelmassamed en gaffel och tvätta apelsinerna. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
På allmän begäran lägger jag ut mitt recept på lussemuffins medmandelmassa, apelsinoch saffran. (detta gör man för att mandelmassan inte ska sjunka till botten och bara lägga sig längst ned)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.