Rulla ut till tunna längder och forma lussekatter. Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran. Tillsätt kesella, socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet
Med detta receptet passar vi även på att önska er alla en riktigt härlig lucia. Årets lussekatter blev minst lika saftiga som vanligt, helt utan kesella
Pensla lussekatternamed uppvispat ägg. Lägg lussekatterna på ett bakplåtspapper. Rör ner resten av degvätskan, saffran, kardemumma, socker, salt, Kesella och det mesta av mjölet
Lägg lussekatterna på plåtar med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg. Förra året bakade jag för första gången lussekatter utan kesella och jag blev riktigt nöjd
Nu ligger alla lussekatter i frysen, några påsar är öronmärkta med "lucia", "julafton" och "juldagen" för att vara säker på att de inte är slut när vi verkligen ska ha dem
Jag har en tendens att fastna för en viss maträtt eller ett livsmedel, och äter det så mycket att jag nästan tröttnar (har inte tröttnat på muggkakor än dock
Pensla bullarna med lite vispad äggvita och strö ev. Saftiga, luftiga och ”bulliga” lussekatter. (Smaksättning för andra bullar än lussekatter - 1 tsk kardemumma, 1 tsk vaniljpulver). Blöt och olja händerna lite och forma 10 stycken smala korvar och forma till önskad form, lussekatter snurras i varje ända. 1-2 påse saffran a 50 g (Smaksättning för andra bullar än lussekatter - 1 tsk kardemumma, 1 tsk vaniljpulver)
Lussekatter är ett måste i juletid och jag hade räknat med att behöva testa mig fram flera gånger, men otroligt nog så blev det fantastiska lussekatter redan på första försöket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.