Lätt att göra och lite extra nyttig. Jag gillar inte semlor jätte mycket. Nu är jag ingen superduktig bagare men nästa gång ska jag använda mig av min muffinsplåt för att få lite finare bullar
Här kommer receptet på litenyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet. Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i 6-10 minuter, ska få lite färg. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen
Litenyttigare lakritskola. Du behöver. 20 dadlar. 1/2 dl kokosolja. 1 tsk salt. 1 1/2 msk lakritspulver. 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare, mixa länge
Jag bytte ut mjölet mot havre- och rismjöl, hade i kesella i bullsmeten vilket gör dem väldigt saftiga och tillsatte även lite proteinpulver så att de ska mätta bättre samt öka proteininnehållet
Perfekt till påskägget för den som vill vara lite mer hälsosam och undvika vitt socker. Platta ut massan på en liten plåt eller bricka med bakplåtspapper
Förra året blev det inget nytt recept, jag gillar verkligen fortfarande det första receptet på nyttiga semlor jag gjorde här på bloggen, men det är ju alltid kul med nytt
Idag lyxade jag till det lite och testade att göra en litenyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Alla recepten här ovanför är glutenfria men därifrån skiljer de sig lite. Dagen till ära tänkte jag tipsa om några recept på goda alternativa semlor utan gluten och vitt socker
Nu är det högsäsong för semlor. Älskar semlor. Det är semmelwraps, semmelpannkaka, semmelsmoothie, glutenfria semlor, raw food semlor, mjölkfria semlor, sockerfria semlor, semmelgröt, semmelkladdkaka och årets snackis prinsess-semla
Dock glömde jag köpa lite som hon hade i sina så jag fick göra en egen variant på det. Är den inte tillräckligt fast så kan man tillsätta en dadel i taget eller lite mer smör och bara mixa på igen
Häll hela innehållet i kokosgräddsburken i en liten kastrull. Här gjorde jag i alla fall ett litet försök att spotta upp mig och klä pannacottan i nyårsdress
Konsistensens är lite mer crunchy än vanliga hederliga semlor men smaken går inte att ta miste på. Känns som att jag är ute i sista minuten men egentligen är det ju från och med nu som man egentligen SKA börja äta semlor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.