1 vaniljglassSätt
ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på sitt bakpapper, lägg chokladkakan ovanpå och kolorna som en ram runt om. Häll lingon innanför ramen. Skär degen på sidorna i ca 2 cm breda strimlor, vik upp kanterna på sidorna och fläta degstrimmorna växelvis över som en längd. Pensla med ägg, strö på mandelsplitter. Grädda gyllene mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera med vaniljglass.
Garnera chokladenmed de sparade kokosflingorna. Sikta ner detta i äggsmeten tillsammans med smält smör och blanda försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet
Mandelkaka150 g smör 60 g vetemjöl [1 dl] 60 g mandelmjöl [1 1/2 dl] 180 g florsocker [3 dl] 150 g äggvita [5 ägg] 10 g vaniljsocker [1 msk] 2 g salt [1/2 tsk] 3-4 stjälkar rabarber malen kardemumma rörsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.